Greek Vegan 12

ΑΓΚΙΝΆΡΕΣ ΜΕ ΑΡΑΚΆ ΚΑΙ ΠΑΝΤΖΆΡΙΑ ΥΛΙΚΆ • 3 αγκινάρες κομμένες στα τέσσερα • 2 μεγάλες πατάτες κομμένες σε κύβους • 1 φλιτζ. αρακά • 3 καρότα κομμένα σε φέτες • 3 παντζάρια κομμένα στα τέσσερα και τα φύλλα τους • 100 γρ. vegan κίτρινο τυρί σε κύβους • 1/2 φλιτζ. ψιλοκομμένο άνηθο • 1/2 φλιτζ. ψιλοκομμένο μάραθο • 1 φρέσκο κρεμμύδι χοντροκομμένο • Χυμό από 3 μικρά λεμόνια • 1 κλαδάκι φρέσκια ρίγανη ή κ.γ. ξερή ρίγανη • 2 φύλλα δάφνης • 1 ποτηράκι λευκό κρασί • 2 κ.σ. κάππαρη • 1 φλιτζ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο • Αλάτι • Πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά βάζουμε το λάδι, όλα τα λαχανικά, την κάππαρη, τη δάφνη και τα σοτάρουμε. Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε τα φρέσκα μυρωδικά, το χυμό λεμόνι, αλάτι, πιπέρι και νερό μέχρι να σκεπάσει το φαγητό και ανακατευουμε ελαφρά κουνώντας λίγο την κατσαρόλα. Χαμηλώνουμε το μάτι στο μισό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τα αφήνουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να δέσουν και να μαγειρευτούν όλα τα υλικά. 92

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=