Greek Vegan 12
ΜΑΡΑΘΌΠΙΤΕΣ ΥΛΙΚΆ ΓΙΑ ΤΗ ΖΎΜΗ • 500 γρ. αλεύρι γ.ό.χ. • 3 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο • 2 κ.σ. τσικουδιά • 1 κ.γ. αλάτι • 1 ποτήρι νερό ΥΛΙΚΆ ΓΙΑ ΤΗ ΓΈΜΙΣΗ • 1 μάτσο λάπαθα • 1 μάτσο μαϊντανό • 1 μάτσο μάραθο • 1 μάτσο φρέσκο κρεμμυδάκι • 2 σκελίδες σκόρδο • Αλάτι-πιπέρι κατά βούληση • 1/2 φλιτζ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης σε ένα μπολ και ζυμώνουμε καλά. Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια των 50 περίπου γρ. Με έναν πλάστη ανοίγουμε πολύ λεπτό στρογγυλό φύλλο. Αλευρώνουμε τα φύλλα για να μην κολλήσουν μεταξύ τους. ΕΚΤΕΛΕΣΗ Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά και τα σοτάρουμε στο μισό ελαιόλαδο μέχρι να μαραθούν, προσθέτουμε το επιθυμητό αλάτι και πιπέρι. Βάζουμε 4 κ.σ. από τη γέμιση και την απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια της ζύμης αφήνοντας 2 εκατοστά από τις άκρες χωρίς γέμιση. Σκεπάζουμε με άλλη μία ζύμη και ενώνουμε καλά τις άκρες με ένα πιρούνι ή με τα δάχτυλά μας. Τηγανίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο κάθε μαραθόπιτα 30 με 40 δευτερόλεπτα την κάθε πλευρά. 93
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=