Greek Vegan 12

ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΈΔΕΣ με πέστο καππαρόφυλλων και ψητά φύλλα παντζαριού ΥΛΙΚΆ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΕΦΤΈΔΕΣ • 200 γρ. κολοκυθάκια τριμμένα στον τρίφτη • 70 γρ. κρεμμύδι • 3 γρ. σκόρδο • 3 γρ. φρέσκο δυόσμο • 30 γρ. λευκό φυτικό τυρί τριμμένο στον τρίφτη • 40 γρ. τριμμένη φρυγανιά • 20 γρ. αλεύρι • 1 πρέζα ρίγανη • Αλάτι-πιπέρι κατά βούληση ΥΛΙΚΆ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΈΣΤΟ ΚΑΠΠΑΡΌΦΥΛΛΩΝ • 70 γρ. καππαρόφυλλα • 50 γρ. κάσιους • 12 γρ. διατροφική μάγια • 2 γρ. σκόρδο • Αλάτι-πιπέρι κατά βούληση • 2 κ.σ. νερό • 2 κ.σ. ελαιόλαδο ΕΚΤΕΛΕΣΗ Αλατίζουμε ελαφρά τα κολοκυθάκια, τα βάζουμε σε σουρωτήρι και τα αφήνουμε να βγάλουν τα πολλά νερά, ύστερα από λίγη ώρα τα στύβουμε καλά. Βάζουμε στο μπλέντερ κρεμμύδι, σκόρδο και δυόσμο και χτυπάμε πολύ καλά. Βάζουμε σε μία μπασίνα όλα τα υλικά και ζυμώνουμε. Πλάθουμε σε κεφτεδάκια, αλευρώνουμε ελαφρά και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να γίνουν κρέμα. Περνάμε το μείγμα σε κανάτα και χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ προσθέτοντας ηλιέλαιο μέχρι να δέσει η σάλτσα. ΨΗΤΆ ΠΑΝΤΖΑΡΟΦΥΛΛΑ Βάζουμε σε μία μπασίνα τα παντζαρόφυλλα, λαδώνουμε και αλατίζουμε ελαφρά και ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα. Για το λαδολέμονο ανακατεύουμε μαζί 1 κ.γ. μουσταρδα, χυμό από μισό λεμόνι, 1 πρέζα αλάτι και 6 κ.σ. ελαιόλαδο. 94

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=