Greek Vegan 12

ΑΡΑΝΤΣΊΝΙ (ΚΕΦΤΕΔΆΚΙΑ ΡΥΖΙΟΎ) με μανιτάρια πορτσίνι ΥΛΙΚΆ ΓΙΑ ΤΑ ΑΡΑΝΤΣΊΝΙ • 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο • 9 γρ. πορτσίνι • 80 γρ. ρύζι αρμπόριο • 4 κ.σ. παρμεζάνα • 1 πρέζα θυμάρι • 1 ποτηράκι κρασί • Αλάτι-πιπέρι κατά βούληση ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σοτάρουμε τα κρεμμύδια και σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε το ρύζι και το περνάμε λίγο από το λάδι, βάζουμε τα πορτσίνι (αφού τα έχουμε μουλιάσει για 20 λεπτά και τα έχουμε ψιλοκόψει) μαζί με το νερό που τα μουλιάσαμε και προσθέτουμε νερό μέχρι να είναι έτοιμο το ριζότο, λίγο πριν κατεβάσουμε από τη φωτιά βάζουμε την παρμεζάνα, θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε το ριζότο να κρυώσει, το πλάθουμε σε κεφτεδάκια και το περνάμε από τριμμένη φρυγανιά ή τριμμένα κορν φλέικς ή όποιο άλλο πανάρισμα θέλουμε. Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι τα κεφτεδάκια μας να πάρουν ένα όμορφο καφέ-χρυσό χρώμα. ΥΛΙΚΆ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟΛΊ ΤΡΟΎΦΑΣ • 3 μανιτάρια σαμπινιόν κομμένα σε λεπτές φέτες • 120 γρ. γάλα σόγιας • 10 γρ. μουστάρδα ντιζόν • 10 γρ. σκόρδο • 3 γρ. μηλόξιδο • 15 γρ. λάδι τρούφας • 2 γρ. αλάτι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σοτάρουμε ελαφρά τα μανιτάρια. Βάζουμε σε μία κανάτα όλα τα υλικά εκτός από το λάδι τρούφας. Χτυπάμε με το μπλέντερ και προσθέτουμε ηλιέλαιο μέχρι να δέσει η σάλτσα. Βάζουμε το λάδι τρούφας και ανακατεύουμε. 96

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=