Greek Vegan
Κιουνεφέ 400γρ. κανταΐφι, 200γρ. φυτικό βούτυρο λιωμένο, 200γρ. ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ λευκό κομμένο σε λεπτές φέτες, 1/2 φλιτζάνι ωμά φιστίκια Αιγίνης ξεφλουδισμένα και σπασμένα, 2 ποτήρια νερό, 2 ποτήρια ζάχαρη, Χυμό από ένα πορτοκάλι, 1 κ.σ. χυμό λεμόνι, 1 ξύλο κανέλας, 3 καρφάκια γαρύφαλλο Ξεκινάμε ανοίγοντας τις ίνες από το κανταΐφι με ένα πιρούνι ή με τα χέρια. Αφού βουτυρώσουμε ελαφρά μια φόρμα για κέικ, απλώνουμε το μισό κανταΐφι, περιχύνουμε το μισό βούτυρο και καλύπτουμε όλη την επιφάνεια με τις φέτες από το ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ λευκό . Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο κανταΐφι και περιχύνουμε με το βούτυρο που απέμεινε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 ο C, για 30 με 40 λεπτά. Για το σιρόπι: Βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι όλα τα υπόλοιπα υλικά, σε μέτρια φωτιά μέχρι να μειωθούν τα υγρά στα 2/3 περίπου. Βγάζουμε το κιουνεφέ από τον φούρνο και ενώ είναι ζεστό, περιχύνουμε το καυτό σιρόπι. Αφήνουμε 10 λεπτά ώστε να το απορροφήσει. Πριν το σερβίρουμε το πασπαλίζουμε με φιστίκι και το σερβίρουμε όσο είναι ζεστό. Υλικά Εκτέλεση με ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ λευκό Πρόταση από τον Green Chef Νίκο Γαϊτάνο
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=