Greek Vegan
96 Χαλβάς πορτοκάλι με στέβια Για 6 μερίδες Τσιζκέικ μανταρίνι Για 8 μερίδες Υλικά κρέμα • 600γρ. τυρί κρέμα • 45γρ. χυμό μανταρίνι • 65γρ. ζάχαρη άχνη Υλικά βάση • 150γρ. vegan μπισκότα • 2 κ.σ. βούτυρο καρύδας ή vegan μαρ- γαρίνη Υλικά μαρμελάδα • 500γρ. χυμό μανταρίνι • ½ κ.γ. τριμμένο κάρδαμο • 150γρ. ζάχαρη • 1 κ.σ. χυμό λεμόνι ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1. Τρίβουμε στο μούλτι ή στο μπλέντερ τα μπι- σκότα κι ανακατεύουμε με το βούτυρο, το οποίο πρώτα έχουμε λιώσει. 2. Στρώνουμε τη βάση σε ένα τσέρκι 20cm και το βάζουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί. 3. Βάζουμε τα υλικά της κρέμας στο μίξερ κι ανα- κατεύουμε καλά. 4. Απλώνουμε την κρέμα πάνω στη βάση και ξανα- βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα. 5. Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε τα υλικά της μαρμελάδας, μέχρι να μειωθεί στο 1/3 και να δέσει. ΥΛΙΚΑ • 2 ποτήρια χυμό πορτοκάλι • 1 ποτήρι νερό • 1 ποτήρι στέβια • 4/5 ποτηριού χοντρό σιμιγδάλι • 1/2 κ.γ. κάρδαμο • 1 βανίλια • 1 κ.σ. χυμό λεμόνι • 1 φλιτζάνι κράνμπερις • ½ φλιτζάνι τριμμένη καρύδα ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1. Βάζουμε αντικολλητι- κό χαρτί σε ένα ταψάκι, απλώνουμε επάνω το σιμιγδάλι και το ψήνου- με 7 λεπτά σε προθερ- μασμένο φούρνο στους 180οC. 2. Bάζουμε όλα τα υπό- λοιπα υλικά, εκτός από τα κράνμπερις και την καρύδα, σε ένα κατσα- ρολάκι και τα φέρνουμε σε βρασμό. Ρίχνουμε το σιμιγδάλι ανακατεύο- ντας διαρκώς, αφήνου- με στη φωτιά για ένα λεπτό κι αποσύρουμε. 3. Ρίχνουμε μέσα τα κράνμπερις κι ανακα- τεύουμε καλά. 4. Βάζουμε τον χαλβά σε ένα ταψί ή σε φόρμες πανακότας και πασπαλί- ζουμε με την τριμμένη καρύδα.
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=