Greek Vegan

102 ΔΡΟΣΕΡΉ ΣΑΛΆΤΑ ΜΠΡΌΚΟΛΟ & ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΉ Για 4-6 μερίδες ΥΛΙΚΑ • 2 ½ κ.γ. αλάτι ψιλό Μεσολογγίου • 2 μεγάλα κεφάλια μπρόκολο, από τα οποία κόβουμε τα άνθη και καθαρίζουμε και κόβουμε τους κορμούς • 1 κ.σ. φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού • 1 κ.σ. φρεσκοστυμμένο χυμό λάιμ • 2 κ.σ. φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού • 1 κ.σ. σιρόπι ρυζιού ή αγάβης • 1 κ.σ. φρεσκοκομμένο βασιλικό • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες • 9 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βάζουμε να βράσει σε υψηλή φωτιά μία μεγάλη κατσαρόλα με 750ml νερό και 2 κ.γ. αλάτι. Μόλις βράσει, αφαιρούμε από την εστία και προσθέτουμε το μπρόκολο για 1-2 λεπτά και μετά το σουρώνουμε. Σε ένα μπλέντερ, φτιάχνουμε τη μαρινάδα μας με τα υλικά μας, πορτοκάλι, λεμόνι, λάιμ, σιρόπι ρυζιού ή αγάβης, βασιλικός & ½ κ.γ. αλάτι, προσθέτοντας σιγά το λάδι. Σε ένα μπολ μαλάσσουμε με καθαρά χέρια το μπρόκολο με τη μαρινάδα, πολύ καλά, για 3-5 λεπτά. Σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά ή όλο το βράδυ. Σερβίρουμε τη σαλάτα μας κρύα.

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=