Greek Vegan

103 ΒΕΛΟΥΤΈ ΣΟΎΠΑ ΠΑΝΤΖΑΡΙΟΎ με κρέμα κάσιους Για 4-6 μερίδες ΣΑΛΆΤΑ ΠΑΝΤΖΆΡΙ, ΜΉΛΟ, ΚΑΡΌΤΟ με πορτοκάλι, λεμόνι & κολοκυθόσπορο ΥΛΙΚΑ • 1 μεγάλo παντζάρι πλυμένo καλά και περασμένo στον τρίφτη • 1 σκληρo μήλo καθαρισμένo και περα- σμένo στον τρίφτη • 4 καρότα περασμένα στον τρίφτη • Χυμός από ½ πορτοκάλι • Χυμός από ½ λεμόνι • ¼ κ.γ. γλυκού αλάτι Μεσολογγίου • 3 κουταλιές σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο • 1 κ.σ. κολοκυθόσπορος καβουρδιμένος • 1 κ.σ. σταφίδες ΕΚΤΕΛΕΣΗ Ανακατεύουμε με χαρά τα υλικά μας με τα καθαρά μας χεράκια, προσθέτοντας στο τέλος τον καβουρδισμένο κολοκυθό- σπορο και τη σταφίδα από πάνω. Γαρνίρουμε με 3 φέτες πράσινο μήλο. ΥΛΙΚΑ • 6 μεσαία παντζάρια, πλυμένα καλά, κομμένα στα δύο • 1 μεγάλο κρεμμύδι, καθαρι- σμένο, κομμένο στα δύο • 1 πράσο κομμένο • 1 μεσαία γλυκοπατάτα, πλυμέ- νη, κομμένη στα τέσσερα • ¼ κούπας λάδι καρύδας • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών • 1 κ.γ. κόλιανδρο τριμμένο • 1 κ.γ. φασκόμηλο τριμμένο • 1 κ.γ. αλάτι Μεσολογγίου • Λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι ΥΛΙΚΑ ΚΡΈΜΑ ΚΆΣΙΟΥΣ • ½ κούπα κάσιους ωμά & μουλιασμένα 4-6 ώρες • 2/3 κούπας νερό ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΈΜΑ ΚΆΣΙΟΥΣ Βάζουμε τα κάσιους και το νερό στο μπλέντερ και σε 2’ είναι έτοιμη η κρέμα μας. ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΎΠΑ Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς, λαδώνου- με με το λάδι καρύδας παντζά- ρια, γλυκοπατάτα, κρεμμύδι, & τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα. Μετά από μία ώρα, δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι να δούμε αν είναι μαλακά, τα βγάζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη. Σε μία κατσαρόλα τσιγαρίζου- με τα πράσα για 4-5 λεπτά και προσθέτουμε τον ζωμό, το αλάτι & τα ψητά λαχανικά, μέχρι να πάρουν μια βράση. Μεταφέρουμε σε δόσεις τη σούπα στο μπλέντερ να γίνει κρέμα, προσθέτοντας σταδιακά την κρέμα κάσιους, το φασκό- μηλο και τον κόλιανδρο. Γαρνίρουμε με πρασινάδα ή φύτρες όπως δυόσμο. Έτοιμο!

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=