Greek Vegan

104 ΠΈΝΕΣ με κρέμα καβουρδισμένου ηλιόσπορου Για 4 μερίδες ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΈΝΕΣ Μαρινάρουμε τα μανιτάρια και τα κομμένα κολοκύθια με τα υπόλοιπα υλικά για 20-30 λεπτά. Τα βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και τα θερμαίνουμε, ώστε να γίνουν ζουμερά. Βράζουμε νερό στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το αλάτι και τα ζυμαρικά και βράζουμε 5-7 λεπτά. Αναμειγνύουμε τις πένες με την κρέμα & τα λαχανικά και σερβί- ρουμε αχνιστά, με λίγα φύλλα μαϊντανού από πάνω και φρεσκο- τριμμένο πιπέρι. ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΈΜΑ ΗΛΙΌΣΠΟΡΟΥ Βάζουμε όλα τα παραπάνω συστατικά για την κρέμα στο μπλέντερ με λίγο από το νερό, προσθέτοντας το υπόλοιπο σταδιακά, να γίνει η κρέμα όπως τη θέλουμε, ζουμερή. ΥΛΙΚΑ • 500γρ. πένες ντίνκελ ολικής ή ρυζιού χωρίς γλουτένη • 400γρ. μανιτάρια της επιλογής σας ολόκληρα • 400γρ. κολοκύθια, κομμένα φέτες και με γωνία • 3 κ.σ. τάμαρι • 1 κ.γ. αλάτι • 1 κ.γ. ρίγανη • 1 κ.γ. μαντζουράνα • 1 κ.σ. κουρκουμά • 1 κ.σ. σησαμέλαιο ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΈΜΑ ΗΛΙΌΣΠΟΡΟΥ • 200γρ. ηλιόσπορο καβουρδισμένο • 100ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο • 150-200ml νερό • χυμός από ένα μεγάλο λεμόνι • μία τσιμπιά πιπέρι καγιέν • ½ κ.γ. αλάτι Μεσολογγίου • 2 χουρμάδες βασιλικούς

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=