Greek Vegan

106 BURGER ΑΠΌ ΚΙΜΆ με φαγόπυρο, ρύζι & λαχανικά με ψωμί από dinkel Για 4 μερίδες ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΜΠΕΡΓΚΕΡ • 50γρ. βρασμένο φαγόπυρο σε κουρμπουγιόν μπαχαρικών • 30γρ. ρύζι καστανό αναπο- φλοίωτο βρασμένο με φύλλα λάιμ & κάρδαμο σκόνη • 10γρ. καρότα καπνιστά • 10γρ. πράσο καπνιστό • 10γρ. καραμελωμένα κρεμμύ- δια σε αρωματικό λάδι από φρέσκα βότανα & ρίζες φρέ- σκου κρεμμυδιού δουλεμένο με pink grapefruit • 5γρ. λιαστή ντομάτα • 5γρ. καπνιστή πάπρικα • 10γρ. σπόροι τσία • 15ml αγνό παρθένο ελαιό- λαδο ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΜΠΕΡΓΚΕΡ Ομογενοποιούμε στο μούλτι το φαγόπυρο, το ρύζι, τα λαχα- νικά ανακατεύουμε το μείγμα μας, ελέγχουμε το αλάτι - πιπέ- ρι και πλάθουμε σε 120 γρ. ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ DIP • Dip 1. Mayo Mustard:100ml γάλα σόγιας & περίπου 300 mlηλιέλαιο, αλάτι, πιπέρι & 2 κ.σ. μουστάρδα, όλα στο μπλέ- ντερ. • Dip 2. Guacamole: Σπάμε με πηρούνι τα ώριμα αβοκάντο και τα βρέχουμε με 1 ή 2 χυμό λάιμ, φρέσκο κόλιανδρο, λίγο ψιλοκομμένη πιπεριά χαλαπέ- νος, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι. ΣΤΗΣΙΜΟ ΠΙΑΤΟΥ Αλοίφουμε τις βάσεις από τα ψωμάκια μας με τα Dip, προσθέτουμε ένα φύλλο κέηλ μαριναρισμένο σε ελαιόλαδο, 1 φέτα μοτσαρέλα από άμυλο καρύδας, 2 ροδέλες ντομάτα, αγγουράκι τουρσί & κλείνουμε. Σερβίρουμε με ντοματίνια & σωτέ γλυκοπατάτες σε ροδέ- λες με αρωματισμένο λάδι, 1/2 σκόρδο, δεντρολίβανο & πράσο.

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=