Greek Vegan

107 ΚΑΡΌΤΟ, ΚΡΆΝΜΠΕΡΙ, ΚΑΡΎΔΙΑ με κρεμώδη βινεγκρέτ καρυδιού & λάιμ Για 4-6 μερίδες ΕΚΤΕΛΕΣΗ Μουλιάζουμε τα καρύδια 4-8 ώρες νωρίτερα. Σε ένα μπλέντερ, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, το μηλόξιδο, τη μουστάρδα, το τόφου & αλάτι. Σιγά σιγά προσθέτουμε και το ελαιό- λαδο για να γίνει μια απαλή κρέμα. Σε ένα βαθύ μπολ, ανακατεύουμε με καθαρά χέρια τα καρότα και τα κρά- νμπερι, ώστε να απορροφήσουν τη βινεγκρέτ, σκεπάζουμε και αφήνουμε τουλάχιστον 30 λεπτά στο ψυγείο να κρυώσει. Βγάζουμε 10 λεπτά πριν σερβίρουμε, προσθέτοντας τα μου- λιασμένα καρύδια. ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤH ΒΙΝΕΓΚΡΈΤ • 1 κ.σ. φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού • 2 κ.σ. μηλόξιδο • 1 κ.σ. μουστάρδα • ¼ φλιτζάνι μαλακό τόφου • ½ κ.γ. αλάτι Μεσολογγίου • 2 κ.σ. ελαιόλαδο ΓΙΑ ΤH ΣΑΛΆΤΑ • 3 κούπες τριμμένο καρότο σε λωρίδες, 5-6 καρότα • ¼ κούπας αποξηραμένα κράνμπερι • 1 κούπα καρύδια

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=