Greek Vegan

110 ΨΗΤΆ ΛΑΧΑΝΙΚΆ ΕΠΟΧΉΣ με κρέμα ψητού σκόρδου & λάιμ Για 4 -6 μερίδες ΥΛΙΚΑ • 400γρ. κολοκύθα με τη φλούδα • 400γρ. γλυκοπατάτα Νάξου • 400γρ. παντζάρι • 400γρ. σελινόριζα • 4 κ.σ. έξτρα παρθένο λάδι καρύδας ή ελαιόλαδο ½ κ.γ. αλάτι Μεσολογγίου ΕΚΤΕΛΕΣΗ Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε τα λαχανικά μας με το λάδι και το αλάτι. Τα βά- ζουμε στο ταψί και ψήνουμε στον φούρνο, ανακατεύοντας κάθε 15 λεπτά για ομοιόμορφο αποτέλε- σμα. Τα μεταφέρουμε πάλι σε ένα μπολ κι ανακατεύουμε με το ½ της σος. Το υπόλοιπο το βάζουμε σε ένα μπολάκι και το σερβίρουμε στο πλάι. ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΣ ΜΕ ΨΗΤΌ ΣΚΌΡΔΟ & ΛΆΙΜ • 1 κεφαλάκι σκόρδου ολόκληρο με τη φλούδα • ¼ κούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο • 1 κ.γ. κόλιανδρο ψιλοκομμένο • ¼ κούπας φρεσκοστυμμένο χυμό λάιμ • ¼ κούπας νερό • ¼ κ.γ. αλάτι χοντρό Μεσολογγίου • Φρεσκοτριμμένο άσπρο πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Καθαρίζουμε λίγο το σκόρδο ολό- κληρο με το χέρι, μέχρι να μείνουν μόνο οι φλούδες της κάθε σκελί- δας, κόβουμε με ένα μαχαίρι λίγο το πάνω μέρος από τις σκελίδες, ώστε να φανούν όλες ελάχιστα και να ψηθούν πιο ωραία. Βάζουμε ολόκληρο το σκόρδο σε ένα πυ- ρίμαχο πήλινο σκεύος με καπάκι (αποφεύγουμε το αλουμινόχαρτο) και το ψήνουμε στους 150 βαθ- μούς για μία ώρα. Βγάζουμε το καπάκι και το αφήνουμε 10 λεπτά στους 180, για να καραμελώσει. Σε ένα μπλέντερ ενώνουμε σκόρδο, ελαιόλαδο, κόλιανδρο, χυμό λάιμ, νερό και όσο αλάτι & πιπέρι θέ- λουμε για τη γεύση.

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=