Greek Vegan

112 ΣΟΎΠΑ ΠΑΤΆΤΑΣ ΒΕΛΟΥΤΈ με κομματάκια πατάτας, δεντρολίβανο και κέηλ Για 4 μερίδες ΥΛΙΚΑ • 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε μεσαία κυβάκια • 2 πράσα, κομμένα σε ροδέλες 5εκ. • 2 κ.γ. ελαιόλαδο • 1lt ζωμό λαχανικών • 1 κιλό πατάτες, τα ¾ κομμένες στα δύο και το ¼ κομμένο σε μεσαία κυβάκια • 250γρ. άσπρα φασόλια μου- λιασμένα • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομ- μένο • 2 κ.σ. δεντρολίβανο ψιλοκομ- μένο • 3 κούπες κέηλ, κομμένο με το χέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βράζουμε τα φασόλια στην κα- τσαρόλα για μία ώρα μέχρι να μαλακώσουν και σουρώνουμε. Στην κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο, σωτάρουμε το κρεμμύδι 5-7 λεπτά, και στη συνέχεια το σκόρδο για άλλο ένα λεπτό. Προσθέτουμε τον ζωμό, τις πατάτες, τα φασόλια και το δε- ντρολίβανο. Μόλις πάρουν μία βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για άλλα 30 λεπτά. Παίρνουμε 500ml ζωμό και τις χοντρές πατάτες και τις περνάμε από το μπλέντερ να αποκτήσουν κρεμώδη υφή. Συμπληρώνουμε το κέηλ και μετά από 5 λεπτά σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=