Greek Vegan

46 ΕΚΤΕΛΕΣΗ Τοποθετούμε μία μεγάλη κα- τσαρόλα σε δυνατή φωτιά και την αφήνουμε να κάψει. Αφού κάψει, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε δόσεις τα μανιτάρια. Μόλις είναι έτοιμα, τα μεταφέρου- με σε ένα μπολ. Αμέσως μετά, προσθέτουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι και το σοτάρουμε για 1-2 λεπτά. Έπειτα, αδειά- ζουμε στην κατσαρόλα τα μα- νιτάρια, τον ζωμό λαχανικών, το ρύζι, το μαρούλι, το φρέ- σκο κρεμμύδι, αλατοπιπερώ- νουμε και σιγομαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 25-30 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμη η μαγει- ρίτσα, ρίχνουμε τον άνηθο, τη μελάσα, τη μουστάρδα, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και συνεχίζουμε το βράσιμο για 2-3 λεπτά. Τέλος, αλατοπιπερώνουμε ξανά, ανα- κατεύουμε εκ νέου και σερβί- ρουμε τη μαγειρίτσα ζεστή. VEGAN ΜΑΓΕΙΡΊΤΣΑ Μερίδες: 6-8 | Χρόνος Εκτέλεσης: 40΄ | Χρόνος Προετοιμασίας: 15΄ | Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολη #tsoulotip: Πρέπει να καίει καλά η κατσαρόλα πριν ρίξουμε τα μανιτάρια, για να μην βράσουν. ΜΕΓΑΛΟ ΣΆΒΒΑΤΟ ΥΛΙΚΆ • 250γρ. λευκά μανιτάρια, κομμένα σε χοντρά κυβάκια • 250γρ. μανιτάρια πορτομπέλο, κομμένα σε χοντρά κυβάκια • 250γρ. μανιτάρια πλευρώτους, κομμένα στη μέση • 300γρ. φρέσκο κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες • 100γρ. ρύζι καρολίνα • 100γρ. μαρούλι, χοντροκομμένο • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο ½ μάτσο άνηθο, ψιλοκομμένο • 1.500ml ζωμό λαχανικών • 40γρ. μελάσα • 1 κ.σ. μουστάρδα απαλή • Αλάτι • Πιπέρι • Ελαιόλαδο

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=