Greek Vegan

48 ΕΚΤΕΛΕΣΗ Αδειάζουμε τα ρεβίθια σε ένα μεγάλο μπολ, τα καλύ- πτουμε με κρύο νερό, τα σκε- πάζουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε να μουλιάσουν για μία ημέρα. Έπειτα, τα στραγγίζουμε πο- λύ καλά και τα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο πολυκοπτικό μαζί με τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το κρεμμύδι. Τα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτη- τα, μέχρι το μείγμα να ενωθεί (δεν θέλουμε να το κάνουμε αλοιφή, πρέπει να έχει μερικά κομματάκια). Η ίδια διαδικα- σία μπορεί να γίνει και σε μι- κρό multi, απλώς δουλεύουμε σε δόσεις, σιγά-σιγά. Κατόπιν, αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ, ρίχνουμε το κρεμμύδι, ανακατεύουμε και το αφήνουμε σκεπασμένο στο ψυγείο για 1 ώρα, ώστε να δέσει η ζύμη. Ύστερα, παίρ- νουμε 2 κ.σ. από τη ζύμη, την πλάθουμε σε κεφτέ και πιέ- ζουμε λίγο στο κέντρο. Ακο- λουθούμε την ίδια διαδικασία και για την υπόλοιπη ζύμη. Παράλληλα, τοποθετού- με μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και την αφήνουμε να κάψει. Μόλις κάψει, ρίχνουμε αρκετό ηλι- έλαιο, ώστε να τηγανίσουμε τους ρεβιθοκεφτέδες, και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Αφού ζεσταθεί το ηλιέλαιο, τηγανίζουμε καλά τους ρεβι- θοκεφτέδες και από τις δύο πλευρές, μέχρι να πάρουν ένα σκούρο χρυσαφί χρώμα, και με τη βοήθεια μίας τρυπητής κουτάλας τους αφαιρούμε από την κατσαρόλα και τους τοποθετούμε πάνω σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί. Εκτέλεση για τη σάλτσα: Τοποθετούμε ένα μεγάλο τη- γάνι σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να κάψει. Μόλις κά- ψει, ρίχνουμε μέσα το ελαιό- λαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και τα αφήνουμε να καραμελώσουν για περίπου 3-4 λεπτά. Έπειτα, ρίχνουμε μέσα και τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε ξανά και σιγο- μαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλ- τσα. Μόλις δέσει η σάλτσα, αποσύρουμε από τη φωτιά κι αφήνουμε στην άκρη. Τέλος, σερβίρουμε τους ρε- βιθοκεφτέδες περιχύνοντάς τους με τη σάλτσα. ΡΕΒΙΘΟΚΕΦΤΈΔΕΣ ΜΕ ΠΙΚΆΝΤΙΚΗ ΣΆΛΤΣΑ Τεμάχια: 14 | Χρόνος Εκτέλεσης: 30΄ | Χρόνος Προετοιμασίας: 20΄ | Χρόνος αναμονής: 25 ώρες | Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολη #tsoulotip: Δεν ρίχνουμε το κρεμμύδι στο multi μαζί με άλλα υλικά, για να μη βγάλει την υγρασία του. ΥΛΙΚΆ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΡΕΒΙΘΟΚΕΦΤΈΔΕΣ: • 500γρ. ρεβίθια • ½ κρεμμύδι μικρό, πολύ ψιλοκομμένο • 3 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο • 2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες • 2 κ.γ. κύμινο, τριμμένο • 1+½ κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ. • 1+¾ κ.γ. αλάτι • 1 κ.γ. κόλιανδρο • ¼ κ.γ. πιπέρι • 1 πρέζα τριμμένο κάρδαμο • Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα ΓΙΑ ΤΗ ΣΆΛΤΣΑ • 500γρ. ντομάτα κονκασέ • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο • 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη • 1 φύλλο δάφνης • 1 κ.γ. τζίντζερ, τριμμένο • ¼ κ.γ. μπαχάρι, τριμμένο • ½ κ.γ. πιπέρι καγιέν • 100ml νερό • Αλάτι • Πιπέρι • Ελαιόλαδο

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=