Greek Vegan
49 ΕΚΤΈΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΝΙΤΆΡΙΑ BOURGUIGNON Τοποθετούμε μία βαθιά κα- τσαρόλα σε δυνατή φωτιά και την αφήνουμε να κάψει. Μό- λις κάψει, προσθέτουμε και τα δύο είδη μανιταριών σε δό- σεις και τα σοτάρουμε, μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές, για περίπου 3-4 λεπτά. Κάθε δόση που ετοιμά- ζεται, την αδειάζουμε σε ένα μπολ. Αλατοπιπερώνουμε καλά τα μανιτάρια και τα αφήνουμε στην άκρη. Έπειτα, στην ίδια κατσαρόλα προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και τα σο- τάρουμε, μέχρι να καραμελώ- σουν για περίπου 2-3 λεπτά. Στη συνέχεια, ρίχνουμε μέσα το σκόρδο και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό. Αμέσως μετά, προ- σθέτουμε μέσα στην κατσαρό- λα τα σοταρισμένα μανιτάρια, τον πελτέ ντομάτας και ανα- κατεύοντας συνεχώς μαγει- ρεύουμε για 1-2 λεπτά. Αφού μαγειρευτεί ο πελτές, ρίχνουμε μέσα το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Ύστε- ρα, προσθέτουμε την κανέλα, το μπαχάρι, το φύλλο δάφνης, το θυμάρι και την ντομάτα κονκασέ, χαμηλώνουμε τη φω- τιά στο μέτριο προς χαμηλό και σιγοβράζουμε, καπακώνο- ντας την κατσαρόλα, για περί- που 30-35 λεπτά. Αμέσως μετά, ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Μόλις εί- ναι έτοιμα τα μανιτάρια, απο- σύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τον δυόσμο, ανακατεύουμε κι αφήνουμε στην άκρη. ΓΙΑ ΤΙΣ BABY ΠΑΤΆΤΕΣ ΦΟΎΡΝΟΥ Αδειάζουμε σε μια κατσα- ρόλα τις πατάτες και τη γεμί- ζουμε με νερό, μέχρι να κα- λυφθούν εντελώς οι πατάτες. Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά κι αφήνου- με τις πατάτες να βράσουν. Μόλις αρχίζει να κοχλάζει το νερό, τις αφήνουμε για 10 λεπτά ακόμα κι έπειτα τις σουρώνουμε. Κατόπιν, παίρ- νουμε ένα πυρέξ φούρνου και τοποθετούμε μέσα τις πατά- τες, αφού τις έχουμε πατή- σει ελαφρώς με τα χέρια. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τα υπό- λοιπα υλικά μέσα στο πυρέξ, ανακατεύουμε προσεκτικά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στον αέ- ρα, για 25-30 λεπτά. Τέλος, σερβίρουμε τα μανι- τάρια Bourguignon ζεστά μαζί με τις baby πατάτες φούρνου. #tsoulotip: 1. Σε περίπτωση που δεν έχουν μαγειρευτεί καλά τα κρεμμύδια, σκεπάζουμε το τηγάνι και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά περίπου. 2. Βράζουμε πρώτα τις πατάτες, για να γίνουν ακόμη πιο τραγανές. ΥΛΙΚΆ • 400γρ. λευκά μανιτάρια, κομμένα στα τέσσερα • 250γρ. κρεμμύδια για στιφάδο, κομμένα στη μέση • 200γρ. μανιτάρια portobello, καθαρισμένα και κομμένα στα οκτώ • 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη • 10 κλ. θυμάρι, μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένα • 400γρ. ντομάτα κονκασέ • 5γρ. πελτέ ντομάτας • 4-5 φύλλα δυόσμο, ψιλοκομμένα • 1 φύλλο δάφνης • 1/4 κ.γ. κανέλα, τριμμένη • 1/4 κ.γ. μπαχάρι, τριμμένο • 125ml κόκκινο κρασί • 30ml ελαιόλαδο • Αλάτι • Πιπέρι ΓΙΑ ΤΙΣ BABY ΠΑΤΆΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ • 1 κιλο baby πατάτες • 1 σκ. σκόρδο • 3 κλ. θυμάρι, μόνο τα φύλλα • 2 κ.σ. πάπρικα καπνιστή • 1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική • 100ml ελαιόλαδο • Αλάτι • Πιπέρι ΜΑΝΙΤΆΡΙΑ BOURGUIGNON με baby πατάτες φούρνου Μερίδες: 4 | Χρόνος Εκτέλεσης: 60΄ | Χρόνος Προετοιμασίας: 20΄ | Βαθμός Δυσκολίας: Μέτρια
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=