Greek Vegan
50 ΕΚΤΈΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΣΟΥΡΈΚΙ Αδειάζουμε σε ένα μπολ το γάλα καρύδας, τη ζάχαρη, τη μαγιά, τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός κι αφήνουμε τη μαγιά να ενεργοποιηθεί για 5 λεπτά. Αφού ενεργοποιηθεί η μαγιά, αδειάζουμε το μείγμα στον κάδο του μίξερ μαζί με το αλεύρι και το βούτυρο καρύ- δας και ζυμώνουμε με τον γά- ντζο σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να γίνει ένα λείο ζυμάρι και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Μόλις είναι έτοιμο, προσθέ- τουμε τις σταφίδες, ανακατεύ- ουμε ώστε να πάνε παντού, μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα λαδωμένο μπολ, το σκεπάζου- με με μία πετσέτα και το αφή- νουμε για 1 ώρα να φουσκώ- σει. Έπειτα, χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 ίσα μέρη κι αρχίζουμε να πλάθουμε το κάθε κομμάτι σε λωρίδες. Στη συνέχεια, κάνουμε μία πλεξούδα με τις λωρίδες, ενώ- νουμε τις άκρες της, δίνοντας στρογγυλό σχήμα στο τσουρέ- κι, και τοποθετούμε μία μπάλα από αλουμινόχαρτο στο κέ- ντρο του, για να διατηρηθεί η τρύπα. Κατόπιν, τοποθετούμε το τσουρέκι σε ένα ταψί του φούρνου, στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα, σκεπάζου- με ξανά με μια πετσέτα και το αφήνουμε να φουσκώσει για άλλα 30-40 λεπτά. Ύστερα, ψήνουμε σε προθερ- μασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 40 λεπτά. Τα τε- λευταία 20 λεπτά σκεπάζουμε το τσουρέκι με αλουμινόχαρτο. Μόλις ψηθεί, αφαιρούμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς. Εκτέλεση για το γλάσο: Αμέσως μετά, τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, αδειάζουμε μέσα το γάλα κα- ρύδας, το σιρόπι σφενδάμου, το κακάο και το κορν φλάουρ κι ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να πήξει ελαφρώς το γλάσο και να ομογενοποιη- θούν τα υλικά. ΣΎΝΘΕΣΗ Περιχύνουμε το τσουρέκι με το γλάσο, κόβουμε σε κομμά- τια και σερβίρουμε. VEGAN ΤΣΟΥΡΈΚΙ Τεμάχια: 1 | Χρόνος Εκτέλεσης: 50΄ | Χρόνος Προετοιμασίας: 10΄ | Χρόνος αναμονής: 120΄ | Βαθμός Δυσκολίας: Μέτρια #tsoulotip: Το τσουρέκι, γενικά, χρειάζεται πολύ ζύμωμα, γιατί όσο πιο πολύ το χτυπάμε τόσο περισσότερες ίνες δημιουργούμε στη ζύμη. ΥΛΙΚΆ ΓΙΑ ΤΟ ΤΣΟΥΡΕΚΙ • 500γρ. αλεύρι γ.ο.χ. • 100γρ. σταφίδες σουλτανίνα • 80γρ. βούτυρο καρύδας, σε θερμοκρασία δωματίου • 50γρ. ζάχαρη κρυσταλλική • 20γρ. φρέσκια μαγιά • 220ml γάλα καρύδας, χλιαρό ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΆΣΟ • 200ml γάλα καρύδας • 50ml σιρόπι σφενδάμου • 5 κ.σ. κακάο, κοσκινισμένο • 1 κ.γ. κορν φλάουρ
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=