Greek Vegan
54 ΕΚΤΈΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΖΎΜΗ Βάζουμε σε ένα μεγάλο βα- θύ μπολ τη μαγιά, το νερό, τη ζάχαρη και με ένα κουτάλι τα ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε το μπολ στην άκρη για 5 λεπτά, μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Κατό- πιν, ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, το αλάτι, το ελαιόλαδο, το μείγμα με τη μα- γιά και τα ζυμώνουμε με τον γάντζο σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, μέχρι να δημιουρ- γηθεί μία ελαφρώς κολλώδης ζύμη. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα μεγάλο βαθύ μπολ που έχουμε λαδώσει ελαφρώς, το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στην άκρη για 1 ώρα να φουσκώσει. ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΊΓΜΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΏΝ ΡΑΖ ΕΛ ΧΑΝΟΎΤ Αδειάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύ- ουμε με ένα κουτάλι, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να μοιάζει με βρεγμένη άμμο. Αφήνουμε το μπολ στην άκρη. ΓΙΑ ΤΗ ΓΈΜΙΣΗ Αδειάζουμε σε ένα μπολ το βραστό νερό και τον κιμά σόγιας και τον αφήνουμε να φουσκώσει για 10 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμος, τον σουρώνουμε και τον αφήνουμε στην άκρη. Έπειτα, τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να κάψει. Αφού κά- ψει, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, τις πιπεριές και τις σοτάρου- με για 3-4 λεπτά. Αμέσως μετά, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και τα σοτάρουμε για 1-2 λεπτά. Ύστερα, αποσύ- ρουμε το τηγάνι από τη φω- τιά, αδειάζουμε το περιεχόμενό του σε ένα μπολ μαζί με τον κι- μά σόγιας, προσθέτουμε το ραζ ελ χανούτ, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι κι αφήνουμε στην άκρη. ΣΎΝΘΕΣΗ Μόλις φουσκώσει η ζύμη, τη μεταφέρουμε στον πάγκο εργα- σίας, τον οποίο έχουμε αλευ- ρώσει, και τη χωρίζουμε σε 4 ίσα μέρη. Ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι ζύμης με τον πλάστη σε οβάλ σχήμα 30X20εκ. Ακο- λουθούμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα κομμάτια ζύμης. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C στις αντι- στάσεις πάνω κάτω, τοποθε- τούμε ένα ταψί του φούρνου ανάποδα μέσα στον φούρνο και το αφήνουμε να πυρώσει. Μόλις πυρώσει, αφαιρούμε προσεκτικά το ταψί από τον φούρνο, πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι ή λίγο σιμιγδάλι, τοπο- θετούμε πάνω το ένα κομμάτι ζύμης, πάνω του αδειάζουμε λίγο από τη γέμιση και με ένα κουτάλι την απλώνουμε ομοιό- μορφα παντού, αφήνοντας πε- ριμετρικά κενό 1-2εκ. Κατόπιν, ψήνουμε για 10-12 λεπτά. Ακο- λουθούμε την ίδια διαδικασία για τα υπόλοιπα λαχματζούν. Τέλος, σερβίρουμε, προσθέτο- ντας από πάνω ντομάτα, αγ- γούρι και μαϊντανό. VEGAN ΛΑΧΜΑΤΖΟΎΝ Τεμάχια: 4 | Χρόνος Εκτέλεσης: 60΄ | Χρόνος Προετοιμασίας: 10΄ | Χρόνος αναμονής: 60΄ | Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολη #tsoulotip: Πρέπει να έχει πυρώσει πολύ καλά το ταψί, πριν τοποθετήσουμε τη ζύμη επάνω. ΥΛΙΚΆ ΓΙΑ ΤΗ ΖΎΜΗ • 250γρ. αλεύρι γ.ο.χ. • 1 κ.γ. μαγιά ξερή • 1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική • ½ κ.γ. αλάτι • 150ml νερό χλιαρό ΓΙΑ ΤΗ ΓΈΜΙΣΗ • 600ml νερό βραστό • 230γρ. κιμά σόγιας • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο • 2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες • 140γρ. κίτρινες πιπεριές, κομμένες σε κυβάκια • 140γρ. κόκκινες πιπεριές, κομμένες σε κυβάκια • 3 κ.γ. ραζ ελ χανούτ • Αλάτι • Πιπέρι • Ελαιόλαδο ΓΙΑ ΤΟ ΡΑΖ ΕΛ ΧΑΝΟΎΤ • 1 κ.γ. κύμινο, σε σκόνη • 1 κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη • ¾ κ.γ. πιπέρι, τριμμένο • ½ κ.γ. κανέλα, σε σκόνη • 1 κ.γ. αλάτι • ½ κ.γ. κόλιανδρο, τριμμένο • ½ κ.γ. πιπέρι καγιέν σε σκόνη • ¼ κ.γ. γαρίφαλο, τριμμένο • ½ κ.γ. ελαιόλαδο ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΊΡΙΣΜΑ • 2 ντομάτες, κομμένες σε κυβάκια • 1 αγγούρι, κομμένο σε κυβάκια • Μαϊντανός, ψιλοκομμένος
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=