Greek Vegan
55 ΕΚΤΕΛΕΣΗ Αδειάζουμε στο πολυκοπτι- κό (ή σε δόσεις στο multi) τα ρεβίθια, τις πατάτες, το κρεμ- μύδι και τα πολτοποιούμε πο- λύ καλά. Αφού είναι έτοιμα, τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Αμέσως μετά, αδειάζου- με στο ίδιο μπολ τον αρακά, το σκόρδο, το τζίντζερ, τον δυόσμο, το μοσχοκάρυδο, τον κόλιανδρο, την πάπρικα, το κύμινο, τη φρυγανιά, αλατοπι- περώνουμε κι ανακατεύουμε με τα χέρια μας, μέχρι να ομο- γενοποιηθεί το μείγμα. Μόλις είναι έτοιμο, σκεπάζουμε το μείγμα και το μεταφέρουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. ΓΙΑ ΤΗ ΣΆΛΤΣΑ Παράλληλα, τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να κάψει. Αφού κά- ψει, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα σοτάρουμε για περίπου 2 λεπτά. Έπειτα, προσθέτουμε τη ζάχαρη, την πάπρικα, το τσίλι, την ντομά- τα κονκασέ, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για 5-6 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Μόλις είναι έτοιμη, την αδειάζουμε σε ένα μπολ και την αφήνουμε στην άκρη. Αφού περάσουν τα 30 λεπτά, παίρνουμε ξυλάκια για σου- βλάκια και τα τυλίγουμε με λί- γη ποσότητα από το μείγμα. Ύστερα, βρέχουμε τα δάχτυλά μας και πατάμε τα σις κεμπάπ ελαφρώς, ώστε να τους δώσου- με το σχήμα που επιθυμούμε. Μόλις είναι έτοιμα, τα μεταφέ- ρουμε σε ένα πιάτο. Στη συνέχεια, τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να κάψει. Αφού κάψει, ρίχνουμε λίγο ελαιόλα- δο και ψήνουμε τα σις κεμπάπ για 3 λεπτά από την κάθε πλευ- ρά, μέχρι να πάρουν χρώμα. Τέλος, σερβίρουμε τα σις κε- μπάπ μαζί με την παραπάνω σάλτσα, ψημένη ντομάτα, ψητή πιπεριά κι αραβικές πίτες. #tsoulotip: Βρέχουμε τα χέρια μας, για να μην κολλάει το μείγμα στα δάχτυλά μας. ΥΛΙΚΆ • 320γρ. πατάτα βρασμένη • 300γρ. αρακά κατεψυγμένο • 200γρ. ρεβίθια βρασμένα • 70γρ. φρυγανιά, τριμμένη • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο • 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη • 2 κ.σ. φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο • 2 κ.γ. τζίντζερ, τριμμένο • 2 κ.γ. κόλιανδρο, ξερό • 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο, σε σκόνη • 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή • 1 κ.γ. κύμινο, σε σκόνη • Αλάτι • Πιπέρι • Ελαιόλαδο, για το σοτάρισμα ΓΙΑ ΤΗ ΣΆΛΤΣΑ • 400γρ. ντομάτα κονκασέ • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο • 3 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες • 1 κ.σ. ζάχαρη καστανή • 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή • ½ κ.γ. τσίλι, σε σκόνη • Αλάτι • Πιπέρι • Ελαιόλαδο ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΊΡΙΣΜΑ • Ντομάτα, ψημένη • Πράσινη πιπεριά κέρατο, ψημένη • Πίτες αραβικές VEGAN ΣΙΣ ΚΕΜΠΆΠ Τεμάχια: 10-12 | Χρόνος Εκτέλεσης: 40΄ | Χρόνος Προετοιμασίας: 15΄ | Χρόνος αναμονής: 30΄ | Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολη
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=