Greek Vegan 4

84 ΧΟΎΜΟΥΣ Βαθμός δυσκολίας: πολύ εύκολο | Χρόνος προετοιμασίας: περίπου 70 με 80 λεπτά μαζί με το βράσιμο των ρεβιθιών | Μερίδες: ένα μπολ χούμους για 3 με 4 άτομα ΥΛΙΚΆ • 200 γρ. ρεβίθια χωρίς φλούδα • 6 κ.σ. ταχίνι • 6 κ.σ. ελαιόλαδο • 1 ποτήρι από το νερό στο οποίο έβρασαν τα ρεβίθια • χυμό από 2 λεμόνια • 2 σκελίδες σκόρδο • 1 κρεμμύδι • 2 κ.σ. κουκουνάρι • 1 πρέζα σουμάκ ή γλυκιά πάπρικα • 1 πρέζα τριμμένο κύμινο • αλάτι κατά βούληση ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1. Μουλιάζουμε για 2 ώρες τα ρεβίθια σε ζεστό νερό και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. 2. Βάζουμε σε ένα μπλέντερ χυμό λε- μονιού, κρεμμύδι, σκόρδο, ταχίνι και το νερό στο οποίο έβρασαν τα ρεβίθια, τα χτυπάμε καλά και περνάμε το μείγμα από σήτα. 3. Επαναφέρουμε το μείγμα στο μπλέ- ντερ και προσθέτουμε τα ρεβίθια, αλάτι, κύμινο και το ελαιόλαδο, χτυπάμε καλά, μέχρι να έχουμε έναν λείο πουρέ και μεταφέρουμε το μείγμα σε μπολ (στην αρχή ίσως είναι αρκετά υδαρές, όμως όσο κρυώνει, πήζει). 4. Σε ένα τηγάνι χωρίς λάδι, καβουρδί- ζουμε το κουκουνάρι σε μέτρια φωτιά, προσέχοντας να μη μας καεί. 5. Πασπαλίζουμε το χούμους με σουμάκ ή με την πάπρικα και βάζουμε και το κουκουνάρι.

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=