Greek Vegan 4

85 ΣΟΥΒΛΆΚΙΑ ΤΌΦΟΥ Βαθμός δυσκολίας: εύκολο | Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα | Μερίδες: περίπου 5 σουβλάκια ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1. Βάζουμε τα υλικά της μαρι- νάδας σε ένα μπολ κι ανακα- τεύουμε καλά. Προσθέτουμε το τόφου κι αφήνουμε μία μέρα στο ψυγείο να μαριναριστεί. 2. Λαδώνουμε ελαφρά τις ροδέ- λες μελιτζάνας και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 o C για περίπου 10 λεπτά. 3. Σε καλαμάκια για σουβλάκια περνάμε με τη σειρά κρεμμύδι, ντομάτα, μελιτζάνα, τόφου, κάνουμε 3 στρώσεις σε κάθε καλαμάκι, τα τοποθετούμε σε ένα ταψί και περιχύνουμε με τη μαρινάδα. 4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 ο C για 15 με 20 λεπτά. ΥΛΙΚΆ • 400 γρ. τόφου φυσική γεύση κομμένο σε κύβους • 1 μικρή μελιτζάνα κομμένη σε λεπτές ροδέλες • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες • 2 ντομάτες κομμένες σε φέτες ΥΛΙΚΆ ΜΑΡΙΝΆΔΑΣ • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο • χυμό από ένα λεμόνι • ½ κ.γ. τριμμένο κύμινο • ½ κ.γ. κουρκουμά • ½ κ.γ. αποξηραμένο τζίντζερ • ½ κ.γ. αποξηραμένο σκόρδο • 1 κ.γ. ρίγανη • 1 κ.γ. θυμάρι • 5 κ.σ. soya sause

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=