Greek Vegan 4

86 ΣΑΛΆΤΑ ΤΑΜΠΟΥΛΈ Βαθμός δυσκολίας: πολύ εύκολο | Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα και 10 λεπτά μαζί με τον χρόνο για να φουσκώσει το πλιγούρι | Μερίδες: ένα μπολ σαλάτα για 2 με 3 άτομα ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1. Βάζουμε το πλιγούρι σε ένα μπολ με ζεστό νερό και το αφήνουμε περί- που μία ώρα να φουσκώσει. 2. Στραγγίζουμε και στεγνώνουμε το πλιγούρι. 3. Βγάζουμε τα σπόρια από τη ντο- μάτα και κόβουμε σε πολύ μικρούς κύβους. 4. Κόβουμε τo μικρό αγγουράκι ή το 1/3 από ένα αγγούρι σε πολύ μι- κρούς κύβους. 5. Ψιλοκόβουμε τo μικρό κρεμμύδι ή 1 φρέσκο κρεμμύδι ή και τα δύο. 6. Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό, όπως και τον δυόσμο ή τον φρέσκο βασι- λικό. 7. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, ανακατεύουμε καλά και σερ- βίρουμε. ΥΛΙΚΆ • 100 γρ. πλιγούρι ψιλό • 1 ντομάτα • 1 μικρό αγγουράκι ή το 1/3 από ένα αγγούρι • 1 μικρό κρεμμύδι ή 1 φρέσκο κρεμμύδι ή και τα δύο • 1 μάτσο μαϊντανό • 2 κ.σ. φρέσκο δυόσμο ή 2 κ.σ. φρέσκο βασιλικό ή και τα δύο • ξύσμα και χυμό από ένα λεμόνι • 1 πρέζα κύμινο • 1 πρέζα γλυκιά πάπρικα • αλάτι κατά βούληση

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=