Greek Vegan 4

87 ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1. Σοτάρουμε στο μισό ελαιόλαδο τα μανιτάρια με το σκόρδο, μέχρι να γίνουν τραγανιστά, και σβήνουμε με το κρασί. 2. Προσθέτουμε το θυμάρι και τη μου- στάρδα, ανακατεύουμε κι αποσύρουμε από τη φωτιά. 3. Βράζουμε το καρότο, μέχρι να μα- λακώσει. Το βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με την κρέμα, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και χτυπάμε, μέχρι να γίνει πουρές. 4. Κάνουμε τα μπιφτέκια κιμά στο μπλέντερ. Βάζουμε σε ένα μπολ τον κιμά, τα λιωμένα κρεμμύδια με τα μα- νιτάρια, το αλεύρι και το σιμιγδάλι και τα ζυμώνουμε, μέχρι να αποκτήσουμε ένα ομοιογενές μείγμα. 5. Ανοίγουμε το μείγμα σε μία λαδό- κολλα, σε πάχος περίπου 1 δάχτυλο, κι απλώνουμε επάνω τον πουρέ, προ- σέχοντας να μη βάλουμε στις άκρες. Προσθέτουμε και τα μανιτάρια και τυλίγουμε σε ρολό. 6. Βράζουμε τις πατάτες να μαλακώ- σουν. 7. Σε ένα μπολ βάζουμε τις πατάτες, τον χυμό πορτοκάλι, τον χυμό λεμόνι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το δεντρολίβανο, αλατοπιπερώνουμε κι ανακατεύουμε καλά. 8. Σε ένα ταψί βάζουμε στο κέντρο το ρολό και περιμετρικά τις πατάτες με τη μαρινάδα τους. Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 o C για 15 με 20 λεπτά. ΡΟΛΌ ΜΕ FRY’S TRADITIONAL BURGERS, πουρέ καρότου και μανιτάρια Βαθμός δυσκολίας: μέτριο | Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα | Μερίδες: 4 ΥΛΙΚΆ • 1 συσκευασία fry’s traditional burgers • 200 γρ. μανιτάρια πλευρώτους κομμένα σε λωρίδες • 200 γρ. μανιτάρια σαμπινιόν κομμένα σε λεπτές φέτες • 150 γρ. καρότα κομμένα σε μέτρια κομμάτια • 80 γρ. μανιτάρια σαμπινιόν και 70 γρ. κρεμμύδι λιωμένα στο μπλέντερ • 50 γρ. ψιλό σιμιγδάλι • 50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις • 600 γρ. πατάτες κομμένες σε κύβους • 20 γρ. κρέμα καρύδας • χυμό από ένα πορτοκάλι • χυμό από ένα λεμόνι • 1 κ.σ. μουστάρδα • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες • 1 πρέζα θυμάρι • 1 ποτηράκι λευκό κρασί • 2 κλαδάκια δεντρολίβανο • 2/3 φλιτζ. ελαιόλαδο • αλάτι / πιπέρι κατά βούληση

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=