Greek Vegan 4
89 ΦΑΣΟΛΆΔΑ ΜΕ ΚΕΦΤΕΔΆΚΙΑ GENIUS Βαθμός δυσκολίας: εύκολο | Χρόνος προετοιμασίας: περίπου 2 ώρες | Μερίδες: 4 με 5 ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1. Βάζουμε από την προηγού- μενη μέρα τα φασόλια σε νερό να μουλιάσουν και βγάζουμε τα κεφτεδάκια από την κατά- ψυξη και τα βάζουμε στο ψυ- γείο για να ξεπαγώσουν μέχρι την επόμενη μέρα. 2. Λαδώνουμε ελαφρά τα κεφτεδάκια και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 o C για 15 περίπου λεπτά. 3. Βράζουμε τα φασόλια σε δύο λίτρα νερό σε δυνατή φωτιά και με το καπάκι, μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 40 λεπτά. Αναλόγως πόσο φρέσκα είναι τα φασόλια, ίσως χρειαστεί παραπάνω χρόνος. Αν δούμε ότι έχει μειωθεί πο- λύ το νερό, προσθέτουμε λίγο ακόμα. 4. Βάζουμε στην κατσαρόλα ντομάτα, κρεμμύδι, σκόρδο, τζίντζερ, σέλινο και ελαιόλα- δο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για ακόμα 20 περίπου λεπτά, ανά δι- αστήματα ανακατεύουμε ή καλύτερα κουνάμε την κατσα- ρόλα, ώστε να απελευθερώ- σουν άμυλο τα φασόλια και να δέσει η σούπα μας. Βάζουμε ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και πάπρικα κι αφήνουμε άλλα 3 λεπτά. 5. Κλείνουμε τη φωτιά, χωρίς να κατεβάσουμε την κατσα- ρόλα από το μάτι, και προ- σθέτουμε τα κεφτεδάκια και τον χυμό λεμονιού. Αφήνουμε την κατσαρόλα πάνω στο μάτι για άλλα 10 λεπτά πριν σερβί- ρουμε. ΥΛΙΚΆ • 250 γρ. φασόλια • 1 πακέτο κεφτεδάκια Genius • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες • 1 κ.σ. τζίντζερ ψιλοκομμένο • 1 φλιτζ. σέλινο ψιλοκομμένο • 200 γρ. χυμό ντομάτας • χυμό από ένα λεμόνι • 1/2 κ.γ. γλυκιά πάπρικα • 1 πρέζα ρίγανη • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο • αλάτι / πιπέρι κατά βούληση
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=