Greek Vegan 4

90 ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1. Τρίβουμε στο μπλέντερ πρώτα τα ρεβίθια και στη συνέχεια το κρεμμύδι και το σκόρδο. 2. Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά και ζυμώνουμε καλά. 3. Αφήνουμε τη ζύμη μία ώρα στο ψυγείο. 4. Πλάθουμε κεφτεδάκια περίπου 40 γρ. το καθένα και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι, μέχρι να πάρουν ένα χρυσό καφέ χρώμα. 5. Τη στιγμή που αφαιρούμε τα φαλάφελ από τη φωτιά, τα ακου- μπάμε σε χαρτί κουζίνας, για να απορροφήσει το πολύ λάδι. ΦΑΛΆΦΕΛ Βαθμός δυσκολίας: εύκολο | Χρόνος προετοιμασίας: 1 ½ ώρα | Μερίδες: περίπου 20 φαλάφελ ΥΛΙΚΆ • 500 γρ. ρεβίθια μουλιασμένα από το προηγούμενο βράδυ • 70 γρ. κρεμμύδι • 6 γρ. σκόρδο • 1 κ.γ. τριμμένο ξερό κόλιανδρο • ½ κ.γ. τριμμένο κύμινο • 6 γρ. αλάτι • 50 γρ. ρεβιθάλευρο • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα • 6 γρ. αλάτι • λάδι για τηγάνισμα ΥΛΙΚΆ • 6 κ.σ. ταχίνι • 1 ποτήρι ζεστό νερό • 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη • χυμό από 2 λεμόνια • 1 κ.γ. αλάτι ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα σέι- κερ κι ανακατεύουμε καλά. 2. Βάζουμε τη σάλτσα στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα. ΣΆΛΤΣΑ ΤΑΧΊΝΙ (TAHINI SAUCE) Βαθμός δυσκολίας: πολύ εύκολο | Χρόνος προετοιμασίας: 35 λεπτά | Μερίδες: ένα μπολ για 3 με 4 άτομα

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=