Greek Vegan 4
91 ΣΑΛΆΤΑ ΚΙΝΌΑΣ με ντρέσινγκ μελιτζάνας και κόκκινης πιπεριάς Βαθμός δυσκολίας: πολύ εύκολο | Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα | Μερίδες: 2 ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 ο C. 2. Βάζουμε τις πιπεριές και τις μελιτζάνες σε ένα ταψάκι, τις λαδώνουμε ελαφρά και ψήνουμε για 20 περίπου λε- πτά ή μέχρι να μαλακώσουν. 3. Αφήνουμε να κρυώσουν και ξεφλουδίζουμε πιπεριές και μελιτζάνα. Στη συνέχεια, τις κόβουμε σε μεσαία κομ- μάτια και τις λιώνουμε σε ένα μούλτι ή μπλέντερ. 4. Βάζουμε σε ένα μπολ 5 - 6 κ.σ. (περίπου 100 γρ.) από το μείγμα και προσθέτουμε κι όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά και σερ- βίρουμε. ΥΛΙΚΆ • 2 πιπεριές Φλωρίνης • 1 μεσαία μελιτζάνα (200-250 γρ.) • 200 γρ. κινόα βρασμένη, την οποία έχουμε αφήσει να κρυώσει • 1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο • 10 ντοματίνια κομμένα σε τέταρτα • 5 - 7 φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα • ½ πορτοκάλι κομμένο σε κύβους • 1 κ.σ. μουστάρδα απαλή • 2 κ.σ. χυμό λεμόνι • 2 κ.σ. χυμό πορτοκάλι • 3 κ.σ. ελαιόλαδο • αλάτι / πιπέρι κατά βούληση
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=