Greek Vegan 4
94 ΠΊΤΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΆΡΙΑ ΠΛΕΥΡΏΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΠΑΝΆΚΙ Βαθμός δυσκολίας: εύκολο | Χρόνος προετοιμασίας: 2 ώρες | Μερίδες: 8 ΥΛΙΚΆ • 1 πακέτο φύλλο κρούστας • 300 γρ. μανιτάρια πλευρώτους κομμένα σε λεπτές λωρίδες • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες ή λιωμένες • 8 γρ. τζίντζερ ψιλοκομμένο ή τριμμένο • 400 γρ. σπανάκι ψιλοκομμένο • 2 κ.σ. πλιγούρι • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο • 1 πρέζα κουρκουμά • 1 κ.γ. ξερό κόλιανδρο τριμμένο • 2 κ.σ. σουσάμι • αλάτι / πιπέρι κατά βούληση ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1. Σοτάρουμε σε 3 κ.σ. ελαιόλαδο τα πλευρώτους, μέχρι να αρχίσουν να παίρ- νουν χρώμα. Προσθέτουμε κρεμμύδι, σκόρδο και τζίντζερ και, όταν αρχίσει να παίρνει χρώμα το κρεμμύδι, βάζουμε και το σπανάκι, τον κουρκουμά, τον κόλιαν- δρο, αλάτι και πιπέρι. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα, μέχρι να βγουν τα υγρά και να μειωθεί ο όγκος από το σπανάκι. Κα- τεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το πλιγούρι κι ανακατεύουμε. 2. Σε ένα ταψί μεγέθους όσο ένα φύλλο κρούστας διπλωμένο στη μέση, αλείφου- με με ένα πινέλο λίγο ελαιόλαδο κι απλώ- νουμε ένα φύλλο κρούστας ανοιχτό, ώστε να εξέχουν οι άκρες από το ταψί. Το λαδώνουμε με το πινέλο κι επαναλαμ- βάνουμε τη διαδικασία με άλλα 6 φύλλα. 3. Απλώνουμε μέσα στο ταψί τη γέμιση ομοιόμορφα και βάζουμε άλλα 3 φύλλα διπλωμένα στη μέση, λαδώνοντας με το πινέλο το καθένα χωριστά. 4. Διπλώνουμε τις άκρες από τα φύλλα που εξέχουν, λαδώνουμε ελαφρά την επιφάνεια, χαράζουμε τα φύλλα και πα- σπαλίζουμε με το σουσάμι. 5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ο C για περίπου 30 λεπτά. 6. Πριν από το σερβίρισμα, αφήνουμε την πίτα 15 λεπτά να σταθεί.
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=