Greek Vegan 4

95 ΙΝΔΙΚΆ ΨΩΜΆΚΙΑ ΝΆΑΝ Βαθμός δυσκολίας: εύκολο | Χρόνος προετοιμασίας: 3 ½ ώρες | Μερίδες: περίπου 12 ψωμάκια ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1. Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλάτι και ζυμώνουμε καλά. Σκεπά- ζουμε με μία πετσέτα κι αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για 2 περίπου ώρες. 2. Προσθέτουμε στη ζύμη το αλάτι και ξαναζυμώνουμε. Μοιράζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια των 40 γρ., σκεπάζουμε με μία πε- τσέτα και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για μισή ώρα περίπου. 3. Αλευρώνουμε μία επιφάνεια και με τον πλάστη ανοίγουμε τα μπαλάκια σε στρογ- γυλή ζύμη. 4. Σε πολύ καλό αντικολλητικό τηγάνι ζε- σταίνουμε ½ κ.γ. βούτυρο μέχρι να λιώσει και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά βάζουμε ένα ψωμάκι. Το ψήνουμε από τη μία πλευρά μέχρι να αρχίσει να κάνει φουσκάλες, για περίπου 30 δευτερόλεπτα, γυρνάμε από την άλλη πλευρά και το αφήνουμε μέχρι να αρ- χίσει να φουσκώνει. Αν χρειαστεί ξαναγυρ- νάμε και το ψήνουμε μέχρι να πάρει χρώμα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία, μέχρι να ψήσουμε όλα τα ψωμάκια. Όποτε χρειάζε- ται, βάζουμε λίγο βούτυρο στο τηγάνι. 5. Σερβίρονται ζεστά. Όσα μείνουν μπορού- με να τα ξαναζεστάνουμε σε χαμηλή φωτιά στο τηγάνι. ΥΛΙΚΆ • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις Μύλοι Κρήτης • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά • 60 ml χλιαρό νερό • 90 γρ. φυτικό γιαούρτι • 40 γρ. ηλιέλαιο ή άλλο φυτικό λάδι • 1 κ.γ. καστανή ζάχαρη • 1 κ.γ. αλάτι • 1 πρέζα μαγειρική σόδα • ½ κ.γ. τριμμένος κόλιανδρος • 2 κ.σ. φυτικό βούτυρο O chef χρησιμοποιεί αλεύρι Μύλοι Κρήτης

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=