Greek Vegan 5
H 27χρονη Χριστίνα είναι γεννημέ- νη και μεγαλωμένη στην Αθήνα. Έχει σπουδάσει Μάρκετινγκ και Επικοινωνία στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) κι έχει εργαστεί σε πολλές ελληνικές αλλά και ξένες επιχειρή- σεις ως Marketing Manager και Business Development Manager. Παρά το νεαρό της ηλικίας της, έχει προλάβει να ζήσει στην Ολλανδία, τη Γαλλία, την Τουρκία και το Μπαλί, ενώ έχει ταξιδέψει σε εξωτικά μέρη, όπως στη Σιγκαπούρη και τη Μαλαισία. « Οι εμπειρίες που έχω ζήσει στο εξωτερικό, αλλά κι όλα όσα έχω πάρει από αυτές τις χώ- ρες, με κάνουν να μαγειρεύω κάποιες συνταγές με έναν όχι και τόσο παραδοσιακό τρόπο », μας είπε, και τόνισε πως περιμένει πώς και πώς να τελειώσει η ιστορία με την πανδημία, για να προγραμματίσει το επόμενο ταξίδι της! Η στροφή στη φυτική διατροφή Έγινε vegetarian πριν από περίπου 4,5 χρόνια, ενώ εδώ κι έναν χρόνο είναι vegan. Το έναυσμα για την αλλαγή στη διατροφή της, της το έδωσε ο κολλητός της, που όταν σπούδαζε Βιολογία, άρχισε να ψάχνει διάφορες έρευνες. « Γενικά, πά- ντα μας άρεσε με τον Αλέξανδρο να ψαχνό- μαστε με ό,τι έχει να κάνει με την προσωπική μας ανάπτυξη, τη σωματική αλλά και την ψυχική μας υγεία, και τις πιο εναλλακτικές μορφές θεραπείας. Σε κάποιες, λοιπόν, δια- κοπές μας, μου είπε ότι αποφάσισε να γίνει vegetarian και μου εξήγησε τους λόγους, τους οποίους θεώρησα πολύ σωστούς. Μου μίλησε γι’ αυτά που τους μάθαιναν στο πανε- πιστήμιο, για τις έρευνες που έδειχναν πόσο καλό κάνει στην υγεία και το περιβάλλον η φυτοφαγική διατροφή, κι αρχίσαμε να βλέ- πουμε μαζί σχετικά ντοκιμαντέρ. Έτσι, πήρα κι εγώ την απόφαση να γίνω vegetarian. Να πω σε αυτό το σημείο ότι υπάρχουν συνή- θως τρεις κύριοι λόγοι που γίνεται κάποιος vegan. Το ένα θέμα είναι το περιβάλλον, το άλλο είναι η υγεία και το τρίτο… φυσικά τα ίδια τα ζώα. Για εμένα, η στροφή στον βιγκα- νισμό αρχικά σχετίστηκε περισσότερο με το περιβαλλοντικό ζήτημα και το θέμα της υγεί- ας. Στη συνέχεια, έκανα κι εγώ τη σύνδεση με τα ζωάκια. Πλέον, έτσι όπως το σκέφτο- μαι προσωπικά, νιώθω πως δεν έχω κανένα δικαίωμα να αφαιρώ τη ζωή οποιουδήποτε ζώου. Με ενέπνευσε πολύ και μία σύντομη ιστορία από τη ζωή του Βούδα, η οποία ουσιαστικά λέει "Αν δεν μπορείς να δώσεις ζωή… πώς μπορείς να αφαιρέσεις;". Όταν σταμάτησα να τρώω κρέας και ψάρι, άρχισα να σκέφτομαι και την υπόλοιπη εκμετάλλευ- ση των ζώων. Δεν ένιωθα πολύ καλά κι είχα τύψεις για τα ζώα », μας είπε η Χριστίνα. Η αποχή από τα γαλακτοκομικά Στο κομμάτι της προσωπικής ανάπτυ- ξης, η Χριστίνα παρακολούθησε επί δύο χρόνια group sessions, που έχουν να κά- νουν με τα chakra (ενεργειακά μας πεδία). « Όταν, λοιπόν, ασχολήθηκα με τα chakra, κατάλαβα ότι δεν μπορώ πλέον να τρώω γα- λακτοκομικά, αλλά ούτε κι αυγά. Είναι κάπως “ενεργειακός” ο λόγος και δυσκολεύομαι να το εξηγήσω με λέξεις. Είναι αστείο, γιατί από εκεί που έλεγα ότι αποκλείεται να γίνω Ως μια Vegan food & lifestyle blogger μάς συστήνεται η σημερινή μας «vegan story», η οποία με τον θετικό της αέρα καταφέρνει να κάνει τη διαφορά. Οι οπαδοί της στο Instagram ποικίλουν και αυξάνονται καθημερινά και αυτός είναι ένας λόγος για να ρίξουμε μια καλύτερη ματιά στο κορίτσι που ονομάζεται Χριστίνα Ζουπάνου. Κάποιοι από εσάς μπορεί να την γνωρίζετε ήδη ως «A Vegan Foodie». VEGAN Stories A VEGAN FOODIE Χριστίνα Ζουπάνου Της Μαρίας Γεωργιάδου 20
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=