Greek Vegan 5
ΕΚΤΕΛΕΣΗ Κοσκινίζουμε αλεύρι και baking powder. Σε ένα μπολ βάζουμε το ηλι- έλαιο, το ελαιόλαδο, το κο- νιάκ, τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρίφαλο και το ξύσμα. Διαλύουμε τη σόδα στον χυ- μό πορτοκαλιού και τα προ- σθέτουμε στο μείγμα. Προσθέτουμε το αλεύρι στα- διακά, ανακατεύοντας, όχι όμως για πολλή ώρα. Αφή- νουμε για ξεκούραση 15’. Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μία κατσαρόλα κι αφήνουμε να πάρει μια βράση. Πλάθουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 25’ στους 160 βαθμούς. Αφή- νουμε να κρυώσουν καλά τα μελομακάρονα και τα σιρο- πιάζουμε σε χλιαρό σιρόπι. Τέλος, πασπαλίζουμε τα με- λομακάρονα με τα τριμμένα καρύδια. 38 ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΥΛΙΚΑ για τη ζύμη • 240 γρ. ηλιέλαιο • 240 γρ. ελαιόλαδο • 50 γρ. κονιάκ • 160 γρ. χυμό πορτοκάλι • 1 κ.γ. σόδα • 200 γρ. ζάχαρη • 1/2 κ.γ. γαρίφαλο τριμμένο • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι • 900 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. • 20 κ.γ. baking powder • 2 κ.γ. κανέλα • 1 φλιτζάνι τριμμένα καρύδια για το σιρόπι • 1 1/2 κιλό ζάχαρη • 1 λίτρο νερό • 1/2 λεμόνι • 1 κανέλα • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο • 1 πρέζα κακουλέ • 1/2 πορτοκάλι
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=