Greek Vegan 5

ΕΚΤΕΛΕΣΗ Κοσκινίζουμε το αλεύρι. Καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα για 10’ στους 200 βαθμούς. Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη, προσθέτουμε το baking powder, το μοσχοκάρυδο, τις βανίλιες και 2 κ.σ. αλεύρι. Διαλύουμε τη σόδα στο κο- νιάκ και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Τελειώνουμε το ζύ- μωμα στο χέρι. Εναλλάξ, προσθέτουμε τα αμύγδαλα και το αλεύρι, όσο πάρει. Πλάθουμε και ψήνουμε στον αέρα στους 170 βαθμούς για περίπου 35 λεπτά, μέχρι η ζύμη να αρχίσει να σκάει. Όταν είναι ακόμα ζεστοί οι κουραμπιέδες, τους πιέζουμε ελαφρά πάνω στην άχνη ζά- χαρη και στη συνέχεια τους πασπαλίζουμε με την υπό- λοιπη. ΥΛΙΚΑ • 100 γρ. ζάχαρη άχνη • 500 γρ. φυτικό βούτυρο • 1/2 φακελάκι baking powder • 2 βανίλιες • 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο • 1/3 φλιτζάνι κονιάκ • 1 κ.γ. σόδα • 150-250 γρ. καβουρδισμένα αμύγδαλα • 850 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. • 1 κιλό ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα 39 ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=