Greek Vegan 5

V E G A N Γ Ε Ύ Μ Α Τ Α Του Γιάννη Αποστολόπουλου Τα vegan έτοιμα γεύματα κερδίζουν συνεχώς όλο και μεγαλύτερο κοινό. Βασικός λόγος, ότι ωφελούν την υγεία, το περιβάλλον και τα ζώα. Στην Ελλάδα, πλέον, υπάρχουν σε όλες τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ, προσφέροντας λύσεις και γεύσεις που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα ζωικά προϊόντα. Το 2021 θα είναι η χρονιά τους easy and quick Τ ο τελευταίο διάστημα, όλο και περισσότεροι άνθρωποι επιλέ- γουν να περιορίσουν τα ζωικά προϊόντα στη διατροφή τους, ενώ δεί- χνουν ιδιαίτερη προτίμηση στα vegan έτοιμα γεύματα. Ο βασικός λόγος που αυτά τα γεύματα κερδίζουν κοινό κι εκτός της vegan κοινότητας είναι ότι από τη μία πλευρά αποτελούν εύκολη και γρήγορη λύση, από την άλλη θεωρού- νται υγιεινή επιλογή, με λίγα λιπαρά και χαμηλή περιεκτικότητα σε χοληστερίνη. Βέβαια, όπως τονίζεται και στο βασικό ρεπορτάζ του περιοδικού, μέσα στην πανδημία, οι πωλήσεις φυτικών προϊό- ντων, γενικά, εκτοξεύθηκαν στα ύψη. Πάντως, η εκτίμηση των ειδικών -εταιρειών αναλύσεων κ.λπ. - επί των καταναλωτικών συνηθειών είναι ότι πίσω από τα έτοιμα vegan γεύματα βρίσκεται, κυρίως, η αίσθηση ότι προ- σφέρουν οφέλη για την υγεία και βοη- θούν στην πρόληψη ασθενειών, όπως της καρδιοπάθειας και του διαβήτη. Η vegan κουζίνα, καθώς δεν περιέχει καθόλου ζωικά προϊόντα, κρίνεται -κι όχι άδικα- πως είναι πιο υγιεινή από τη μαγειρική που περιλαμβάνει κρέας και γαλακτοκομικά. Προφανώς, για έναν άνθρωπο που ακολουθεί τη vegan δι- ατροφή, σημαντικό ρόλο παίζει και το ζήτημα της προστασίας του περιβάλλο- ντος και των ζώων. Έρευνα Αγορά ς 50

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=