Greek Vegan 5

84 ΕΚΤΕΛΕΣΗ Κόβουμε την κολοκύθα και τη γλυκοπατάτα σε κομμάτια με- σαίου μεγέθους, και τα καρότα και το πράσο σε 3 κομμάτια το καθένα. Σε μία μεγάλη κατσαρό- λα, βάζουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε σε δυνατή φωτιά όλα τα λαχανικά. Ανακατεύουμε για 10 λεπτά και προσθέτουμε νερό τόσο, ώστε να καλυφθούν τα λαχανικά (δεν χρειάζεται πε- ρισσότερο). Ρίχνουμε το τζίντζερ και τον κύβο λαχανικών κι ανα- κατεύουμε μέχρι να διαλυθεί τε- λείως. Καπακώνουμε κι αφήνουμε τα λαχανικά μας να βράσουν σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώ- σουν (περίπου μισή ώρα). Στη συνέχεια, σουρώνουμε τα λαχανικά και κρατάμε το νερό της κατσαρόλας. Τα βάζουμε σε ένα μπλέντερ ή σε ένα μεγάλο και δυνατό μούλτι και προσθέτουμε 450 ml από το νερό που κρατή- σαμε. Τέλος, βάζουμε όσο αλάτι και πιπέρι θέλουμε. Tips: Μπορούμε να προσθέσουμε τη φυτική κρέμα μαγειρικής της αρε- σκείας μας. Επίσης, μπορούμε να προσθέσουμε στη σούπα μας κι άλλο νερό, ανάλογα με το πώς επι- θυμούμε να είναι η υφή της. ΚΟΛΟΚΥΘΌΣΟΥΠΑ Βαθμός δυσκολίας: εύκολο | Χρόνος προετοιμασίας: 45΄ | Μερίδες: 6-8 ΥΛΙΚΆ • 1 κιλό καθαρισμένη κολοκύθα • 300 γρ. καθαρισμένα καρότα • 450 γρ. ξεφλουδισμένη γλυκοπατάτα • 1 πράσο • 15 γρ. ξεφλουδισμένο τζίντζερ • 1 κύβο λαχανικών • 5 κ.σ. ελαιόλαδο • 1 λίτρο νερό • Αλάτι και πιπέρι

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=