Greek Vegan 5
85 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΆΤΙΚΟ BUDDHA BOWL Βαθμός δυσκολίας: πολύ εύκολο | Χρόνος προετοιμασίας: 45 ΄ | Μερίδες: 2 Buddha Bowls (6 μερίδες) ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βράζουμε ένα μεγάλο παντζάρι και το κόβουμε σε μικρούς κύβους. Μία καλή ιδέα είναι να βράσουμε περισσότερα πα- ντζάρια και να τα αφήσουμε σε ένα μεγάλο μπολ να κρυώσουν. Στο ζουμί τους, μπορούμε να προσθέσουμε τα βρασμένα ρεβίθια μας, προκειμένου να πάρουν κόκκινο, χριστουγεν- νιάτικο χρώμα. Βράζουμε και τα 100 γρ. κινόα, μέχρι να μα- λακώσει. Σε ένα μούλτι, προσθέτουμε όλα τα υλικά για το dressing, χτυπάμε καλά και στη συνέχεια σουρώνουμε, γιατί δεν θέλου- με να μείνουν τα «κουκούτσια» του ροδιού στη σως μας. Στολίζουμε 2 χριστουγεννιά- τικα Buddha Bowls, όπως στη φωτογραφία. Διαφορετικά, μπορούμε να φτιάξουμε 1 Buddha Bowl σε μεγάλο μπολ. Τοποθετούμε στα μπολς/στο μπολ το σπανάκι, την κινόα, τα ρεβίθια, το παντζάρι, το ρόδι με τις σταφίδες και τα καρύδια. Καθαρίζουμε το αβοκάντο, το κόβουμε σε λεπτές φέτες και το προσθέτουμε στο τέλος, για να μη μας μαυρίσει. Περιχύνουμε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ κι ανακατεύουμε την ώρα του σερβιρίσματος, για να μη χαλάσουμε από πριν την όμορφη εικόνα της. Αλλιώς, μπορούμε να σερβίρουμε το ντρέσινγκ σε ξεχωριστό δοχείο, προκειμένου να βάζει ο καθέ- νας στο πιάτο του όσο θέλει. Tips: Μην ξεχάσετε να υπολογίσετε τον απαραίτητο χρόνο, για να ετοιμάσετε τα ρεβίθια. Μουλιά- ζουμε αποβραδίς και τα βρά- ζουμε, μέχρι να μαλακώσουν. Προσοχή στην επιλογή μελά- σας. Μην αγοράσετε το είδος blackstrap, καθώς είναι πικρό και δεν θα βγει το επιθυμητό αποτέλεσμα. ΥΛΙΚΆ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΆΤΑ: • 500 γρ. βρασμένα ρεβίθια • 180 γρ. βρασμένο παντζάρι • 100 γρ. κινόα • 100 γρ. baby σπανάκι • 1 αβοκάντο μεσαίου ή μεγάλου μεγέθους • 6 καρύδια • 80 γρ. κόκκους ροδιού • 70 γρ. σταφίδες ξανθές ΥΛΙΚΆ ΓΙΑ ΤΟ DRESSING: • 4 κ.σ. μελάσα • 4 κ.γ. απαλή μουστάρδα • Αρκετούς κόκκους ροδιού (προσωπικά έβαλα 20 κ.σ. Συνολικά θα χρειαστείτε περίπου 2 ρόδια) • 6 κ.σ. νερό • 10 φύλλα δυόσμου • 12 κ.σ. ελαιόλαδο
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=