Greek Vegan 5

87 ΥΛΙΚΆ • 200 γρ. κεμπάπ σόγιας • 250 ml φυτική κρέμα μαγειρικής σόγιας • 4 κ.σ. απαλή μουστάρδα • 3 κ.σ. αποξηραμένο εστραγκόν • 1 μεγάλο κρεμμύδι (γύρω στα 200 γρ.) κομμένο σε κυβάκια • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες • 3 κ.σ. ελαιόλαδο • 1 κ.γ. μαργαρίνη • 4 κ.σ. κονιάκ • Αλάτι και πιπέρι ΚΕΜΠΆΠ ΣΌΓΙΑΣ με φυτική κρέμα μαγειρικής κι εστραγκόν Βαθμός δυσκολίας: εύκολο | Χρόνος προετοιμασίας: 20΄ | Μερίδες: 4-5 ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε έναν βραστήρα ή σε μία κα- τσαρόλα, βράζουμε 1,5 λίτρο νερό. Τοποθετούμε το κεμπάπ σόγιας σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το βραστό νερό. Το αφήνουμε να μουλιάσει για 20’, σουρώνουμε και το ξεπλέ- νουμε. Σε ένα τηγάνι, βάζουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε και λίγο αλάτι, για να βγάλουν τα υλικά τα υγρά τους. Στη συνέχεια, βάζουμε στο τηγάνι και το κεμπάπ, για να τσιγαριστεί κι αυτό. Προσθέτουμε το κονιάκ κι ανακατεύουμε, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Συνε- χίζουμε με τη φυτική κρέμα μαγειρικής, τη μουστάρδα, το αποξηραμένο εστραγκόν και τη μαργαρίνη και, αν χρειάζε- ται, προσθέτουμε λίγο νερό (περίπου 50 ml). Ανακατεύου- με, καλά και περιμένουμε, έως ότου η σως να γίνει κρεμώδης, χωρίς περιττά υγρά. Αποσύ- ρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και αλατοπιπερώνουμε. Μπο- ρούμε να βάλουμε όσο αλάτι και πιπέρι θέλουμε και να προσθέσουμε εστραγκόν, αν κρίνουμε ότι χρειάζεται. Tips: Προτείνω η κρέμα μαγειρικής να είναι σόγιας, που είναι πιο κρεμώδης, και μάλιστα βιο- λογική, γιατί έχει πιο απαλή γεύση. Επίσης, αντί για απαλή μουστάρδα, μπορείτε να χρησι- μοποιήσετε Ντιζόν, απλώς ίσως χρειαστεί να βάλετε λιγότερη ποσότητα. Short story: Θυμάμαι πάντα, στα χριστου- γεννιάτικα δείπνα που έκανε η μητέρα μου, ότι δεν σερβίραμε γαλοπούλα στον φούρνο, γιατί της φαινόταν πολύ στεγνή και δεν της άρεσε. Οπότε, έκοβε πάντα τη γαλοπούλα σε μικρά κομμάτια και την έφτιαχνε στο τηγάνι με κρέμα μαγειρικής και μουστάρδα. Η έμπνευση γι’ αυτή τη συνταγή ήρθε ακριβώς από αυτή της την ιδέα.

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=