Greek Vegan 5

89 VEGAN ΠΑΠΑΡΔΈΛΕΣ ΜΕ ΡΟΖ ΣΆΛΤΣΑ Βαθμός δυσκολίας: μέτριο | Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα και 15΄ | Μερίδες: 6-8 ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε μία μεγάλη κατσαρόλα, βρά- ζουμε τις παπαρδέλες (2 λεπτά λιγότερο απ’ όσο αναγράφεται στη συσκευασία), τις σουρώ- νουμε και τις ξαναβάζουμε στο σκεύος μας. Προσθέτουμε τη μαργαρίνη κι ανακατεύουμε καλά. Σε μία άλλη κατσαρόλα, ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Βά- ζουμε το λάδι, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε αλά- τι, τον αποξηραμένο βασιλικό και το σκόρδο. Έπειτα, βάζουμε τις ντομάτες και τον πελτέ και συνεχίζουμε με τη μελάσα και το νερό. Ανακατεύουμε, χα- μηλώνουμε τη φωτιά (μέτρια), κλείνουμε το καπάκι και περιμέ- νουμε να ετοιμαστεί η κόκκινη σάλτσα μας. Παράλληλα, σε ένα τηγάνι προ- σθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, τσι- γαρίζουμε το καπνιστό tofu και, όταν είναι έτοιμο, το βάζουμε στη σάλτσα μας. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι και πι- πέρι, αν χρειάζεται, ανάλογα με τις προτιμήσεις μας. Στη συνέ- χεια, ρίχνουμε το μείγμα αυτό στη μεγάλη κατσαρόλα με τις παπαρδέλες, προσθέτουμε 250 ml από τη φυτική κρέμα και τη vegan παρμεζάνα κι ανακατεύ- ουμε καλά. Μπορούμε, εάν θέ- λουμε, να βάλουμε 1-2 πρέζες μοσχοκάρυδο. Τέλος, βάζουμε τις παπαρδέλες σε ένα πυρέξ και τοποθετούμε τις πιπεριές από πάνω. Περιχύ- νουμε με τα υπόλοιπα 150 ml φυτικής κρέμας μαγειρικής και πασπαλίζουμε με λίγο ακόμα vegan παρμεζάνα τριμμένη. Βάζουμε το πυρέξ σε προ- θερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς, στον αέρα, στη μεσαία θέση, για περίπου μισή ώρα. Αφού βγάλουμε το φαγητό από τον φούρνο, πε- ριμένουμε 15-20’ λεπτά, πριν σερβίρουμε. ΥΛΙΚΆ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΑΡΟΝΆΔΑ: • 450 γρ. vegan παπαρδέλες • 1 μεγάλη πράσινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες • 1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες • 100 γρ. καπνιστό tofu σε κύβους (μπορείτε να βάλετε 200 γρ. για έξτρα καπνιστή γεύση) • 1 κ.σ. μαργαρίνη • 400 ml φυτική κρέμα μαγειρικής από σόγια • 100 γρ. vegan παρμεζάνα τριμμένη • Πολύ λίγο μοσχοκάρυδο • Aλάτι και πιπέρι ΥΛΙΚΆ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΌΚΚΙΝΗ ΣΆΛΤΣΑ: • 400 γρ. (καθαρό βάρος) ντομάτες αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες σε κύβους • 3 κ.σ. ελαιόλαδο • 1 μεσαίο κρεμμύδι (περίπου 150 γρ.) • 1 κ.γ. αποξηραμένο βασιλικό • 1,5 κ.γ. πελτέ ντομάτας • 2 κοφτές κ.σ. μελάσα • 1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη • 250 ml νερό • Αλάτι και πιπέρι

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=