Greek Vegan 5
90 ΕΚΤΕΛΕΣΗ Καθαρίζουμε τα μανιτάρια με μία στε- γνή πετσέτα, χωρίς να αφαιρέσουμε τα κοτσάνια τους, τα κόβουμε στη μέ- ση και στη συνέχεια στα 4 – συνολικά το κάθε μανιτάρι είναι κομμένο σε 8 «τριγωνικά» κομμάτια. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιό- λαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε αλάτι, για να βγάλει το κρεμμύδι τα υγρά του. Βάζουμε και τα μανιτάρια και τα τσιγαρίζουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να εξατμι- στούν τα υγρά τους, ανακατεύοντας διαρκώς. Σβήνουμε τα μανιτάρια με το κρασί, προσθέτουμε τη μουστάρδα και τον μαϊντανό κι ανακατεύουμε. Περιμένουμε, έως ότου εξατμιστούν τα πολλά υγρά, και στο τέλος προσθέ- τουμε όσο αλάτι και πιπέρι θέλουμε. ΤΗΓΑΝΙΆ ΜΑΝΙΤΑΡΙΏΝ με λευκό κρασί και μαϊντανό Βαθμός δυσκολίας: εύκολο | Χρόνος προετοιμασίας: 30΄ | Μερίδες: 4 ΥΛΙΚΆ • 800 γρ. λευκά μανιτάρια (κατά προτίμηση μεσαίου μεγέθους) • 1 μεγάλο κρεμμύδι (περίπου 240 γρ.) κομμένο σε κυβάκια • 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες • 100 ml vegan λευκό κρασί • 4 κ.σ. ελαιόλαδο • Μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο • 2 κ.γ. απαλή μουστάρδα • Αλάτι και πιπέρι ΚΈΙΚ ΑΛΜΥΡΌ Βαθμός δυσκολίας: μέτριο | Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα (+χρόνος αναμονής 1 ώρα) | Μερίδες: 8 κομμάτια ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό και τη μαγιά, για να διαλυθεί, και κόβουμε σε μικρούς κύβους τις πιπεριές, τις λιαστές ντομά- τες και το tofu. Σε ένα τηγάνι, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τσιγαρί- ζουμε το tofu κι όταν είναι έτοι- μο, αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει. Παίρνουμε ένα μεγάλο μπολ, στο οποίο προσθέτουμε το νερό με τη μαγιά, τις πιπεριές, το tofu, τις λιαστές ντομάτες, το τριμμέ- νο τυρί, το αλάτι (τουλάχιστον 1 κ.γ.) και το αραβοσιτέλαιο. Ανακατεύουμε τα υλικά μας και προσθέτουμε σταδιακά 350 γρ. αλεύρι. Πλάθουμε τη ζύμη μας για αρκετή ώρα, καθώς θέλουμε να έχει συμπαγή μορφή (όχι σαν τα γλυκά κέικ, που είναι πιο υγρά). Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο αλεύρι ακό- μη. Τέλος, καλύπτουμε το μπολ με τη ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα. Όταν η ζύμη μας είναι έτοιμη, παίρνουμε μία φόρμα για κέικ 30x11 εκ., προσθέτουμε λίγη μαργαρίνη, αλείφουμε όλη την επιφάνειά της κι αλευρώνουμε. Τοποθετούμε το σκεύος στη μεσαία θέση του φούρνου και ψήνουμε στους 180 βαθμούς, στον αέρα, για μία ώρα. Όταν το κέικ είναι έτοιμο, το βγάζουμε από τον φούρνο, περιμένουμε να κρυώσει και μετά το κόβουμε. ΥΛΙΚΆ • 350 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (θα χρειαστείτε και λίγο επιπλέον) • 100 γρ. καπνιστό tofu • 1/3 μεγάλη κόκκινη πιπεριά • 1/3 μεγάλη πράσινη πιπεριά • 1/3 μεγάλη πορτοκαλί πιπεριά • 6 λιαστές ντομάτες • 50 γρ vegan τυρί για πίτσα τριμμένο • 1 φακελάκι μαγιά • 200 ml νερό • 20 ml αραβοσιτέλαιο • 1 κ.σ. ελαιόλαδο • Αλάτι
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=