Greek Vegan 5

92 ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βάζουμε σε μία μεγάλη κατσαρό- λα το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε σε δυνατή φωτιά το κρεμμύδι, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τον αρακά κι ανα- κατεύουμε συχνά, μέχρι να φύγει όλος ο πάγος. Βάζουμε στην κατσαρόλα τον κύβο λαχανικών και το σκόρδο, συμπληρώνουμε 750 ml νερό και περιμένουμε να πάρει μία βράση. Στη συνέ- χεια, χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε, μέχρι να μαλακώσει ο αρακάς (περίπου 15-20’). Σουρώνουμε και κρατάμε το νερό της κατσαρόλας. Βάζουμε σε ένα μπλέντερ ή σε ένα μεγάλο και δυνατό μούλτι τον αρακά και προσθέτουμε του- λάχιστον 150 ml από το νερό που κρατήσαμε. Τέλος, βάζουμε όσο αλάτι και πι- πέρι επιθυμούμε. Tips: Μπορούμε να προσθέσουμε φυ- τική κρέμα μαγειρικής. Επίσης, μπορούμε να προσθέσουμε στη σούπα μας κι άλλο νερό. Εξαρτά- ται από το πώς θέλουμε να είναι η υφή της. ΣΟΎΠΑ ΑΡΑΚΆ Βαθμός δυσκολίας: εύκολο Χρόνος προετοιμασίας: 40΄ | Μερίδες: 6 ΥΛΙΚΆ • 1 κιλό κατεψυγμένο αρακά • 100 γρ. κρεμμύδι χοντροκομμένο • 1 σκελίδα σκόρδο • 2 κ.σ. ελαιόλαδο • 1 κύβο λαχανικών • 750 ml νερό ΣΑΛΆΤΑ COLESLAW Βαθμός δυσκολίας: εύκολο | Χρόνος προετοιμασίας: περίπου 30΄ | Μερίδες: 4 με 5 ΕΚΤΕΛΕΣΗ Ψιλοκόβουμε το λάχανο. Καθαρίζου- με το καρότο και το περνάμε από τον τρίφτη και στη συνέχεια καθαρίζουμε και κόβουμε το μήλο σε μικρούς κύ- βους. Ξεφλουδίζουμε το κρεμμύδι και το περνάμε επίσης από τον τρίφτη. Προσθέτουμε τα κομμένα λαχανικά κι όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ κι ανακατεύουμε καλά. Αλατοπι- περώνουμε και δοκιμάζουμε. Αφήνου- με το μπολ μέσα στο ψυγείο για 2-4 ώρες, για να δέσουν τα υλικά. ΥΛΙΚΆ • 750 γρ. λάχανο • 220 γρ. καρότο • 130 γρ. ξανθές σταφίδες • 300 γρ. μήλο Φούτζι • 250 γρ. vegan μαγιονέζα • 50 γρ. κρεμμύδι (1 αρκετά μικρό) • 4 κ.σ. ξίδι • 2-3 κ.σ. απαλή μουστάρδα • 100 ml νερό • Αλάτι και πιπέρι

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=