Greek Vegan 5
94 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΆΤΙΚΗ ΓΈΜΙΣΗ ΑΠΌ ΚΙΜΆ ΣΌΓΙΑΣ Βαθμός δυσκολίας: εύκολο | Χρόνος προετοιμασίας: 45΄ | Μερίδες: 8 ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βάζουμε τον κιμά σόγιας σε ένα μεγάλο μπολ. Βράζουμε 2 λίτρα νερό, το προσθέτουμε στο μπολ με τον κιμά, αφήνου- με να μουλιάσει για 20 λεπτά και στραγγίζουμε. Παράλληλα, μουλιάζουμε για 20 λεπτά σε βραστό νερό τα δύο είδη σταφίδας και σουρώνουμε. Βράζουμε 900 ml νερό, το βά- ζουμε προσεκτικά σε ένα μπολ και ρίχνουμε τους 2 κύβους λαχανικών, ανακατεύοντας κα- λά, μέχρι να διαλυθούν. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα, βάζουμε το λάδι και τσιγαρί- ζουμε το κρεμμύδι (σε υψηλή φωτιά). Ρίχνουμε όσο αλάτι επιθυμούμε, για να βγάλει το κρεμμύδι τα υγρά του. Στη συνέχεια, προσθέτουμε ελά- χιστη κανέλα (αν χρειάζεται, μπορούμε να συμπληρώσουμε στο τέλος) και πιπέρι και το- ποθετούμε τον κιμά σόγιας, προκειμένου να τσιγαριστεί κι αυτός. Σβήνουμε με το κόκκι- νο κρασί και προσθέτουμε τα κουκουνάρια, τις σταφίδες, τα δαμάσκηνα και τα βρασμένα κάστανα. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε στην κατσαρόλα το νερό με τους κύβους λα- χανικών. Αφήνουμε τη γέμιση να σιγοβράσει με κλειστό το καπάκι για 20 λεπτά. Στα 15 λεπτά ξεκαπακώνουμε και προσθέτουμε και τα 3 ξινόμη- λα. Σε περίπτωση που έχουν μείνει υγρά στην κατσαρόλα, μπορούμε να ανεβάσουμε τη θερμοκρασία, προκειμένου να εξατμιστούν. Προσέχουμε όμως, να μη μας στεγνώσει, γιατί είναι σημαντικό να μείνει λίγο υγρό στη γέμιση. Δοκι- μάζουμε και αν επιθυμούμε προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και κανέλα. Tips: Η συνταγή βγαίνει αρκετά γλυκιά. Σε περίπτωση που τα πολύ γλυκά πιάτα δεν είναι της αρεσκείας μας, μπορούμε να προσθέσουμε ακόμη ένα ξινόμηλο, γιατί ισορροπεί τη γλυκύτητα από τις σταφίδες και τα δαμάσκηνα. ΥΛΙΚΆ • 340 γρ. κιμά σόγιας • 400 γρ. έτοιμα βρασμένα κάστανα • 100 γρ. ξανθές σταφίδες • 150 γρ. μαύρες σταφίδες (κορινθιακές) • 100 γρ. αποξηραμένα δαμάσκηνα κομμένα σε λωρίδες • 150 γρ. κουκουνάρια • 230 γρ. κρεμμύδι (1 μεγάλο) • 2 κύβους λαχανικών • 900 ml νερό • 3 ξινόμηλα καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια • 4 κ.σ. κόκκινο vegan κρασί • 4 κ.σ. λάδι • Λίγο κανέλα • Αλάτι και πιπέρι
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=