Greek Vegan 5

95 VEGAN ΚΑΥΤΕΡΌ «PULLED PORK» ΑΠΌ JACKFRUIT Βαθμός δυσκολίας: μέτριο | Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα και 30΄ | Μερίδες: 4 ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε ένα κατσαρολάκι ή βραστή- ρα βράζουμε 300 ml νερό και το ρίχνουμε προσεκτικά σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τον κύβο λαχανικών κι ανακατεύουμε καλά, μέχρι να διαλυθεί. Σε μια κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους, βάζουμε το λάδι και τσιγαρί- ζουμε το κρεμμύδι σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το κατε- ψυγμένο jackfruit κι ανακατεύ- ουμε καλά. Όταν φύγει ο πάγος από το jackfruit, βάζουμε όλα τα μπαχαρικά, ανακατεύουμε πολύ καλά και προσθέτουμε το νερό με τον κύβο λαχανικών. Χαμηλώνουμε τη φωτιά (στη μέση) κι αφήνουμε το φαγητό να βράσει για περίπου 15’. Ελέγχουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Σε ένα χαμηλό ταψί (περίπου 25 x 20 εκατοστά), τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί κι απλώ- νουμε το μαγειρεμένο jackfruit σε όλη την επιφάνεια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40’ στους 180 βαθμούς, στη μεσαία θέση (πάνω και κάτω αντίσταση). Βγάζουμε το ταψί, περιχύνουμε όλο το jackfruit με την BBQ σως και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 20’ στην ίδια θερμοκρασία. Αφού ψηθεί, ανακατεύουμε με ένα πιρούνι όλο το jackfruit, για να πάει η BBQ σως παντού. Κανονικά το σερβίρουμε σε burger ή σε μικρές ψημένες μπαγκέτες με λίγη σαλάτα coleslaw ή με vegan cream cheese. Δεδομένης, όμως, της περίστασης, μπορούμε να το παρουσιάσουμε στο γιορτινό τραπέζι μας και σκέτο. Tips: Αν δεν βρίσκετε κατεψυγμένο jackfruit, μπορείτε να το αγορά- σετε σε κονσέρβα από βιολογι- κά καταστήματα. ΥΛΙΚΆ • 300 γρ. κατεψυγμένο jackfruit • 1 μεγάλο κρεμμύδι (200 γρ.) κομμένο σε κυβάκια • 1 κύβο λαχανικών • 2 κ.σ. ελαιόλαδο • Μπαχαρικά: 1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη - 1 κ.γ. σκόνη τσίλι - 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή γλυκιά - 1,5 κ.γ. πιπέρι καγιέν - 1 κ.σ. vegan Worcester σως - 1 κ.γ. BBQ mix μπαχαρικών • 300 ml νερό • 130 ml vegan BBQ SAUCE • Αλάτι και πιπέρι

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=