Greek Vegan 6
10 VEGAN News Ο vegan σεφ Νίκος Γαϊτάνος δημιούργησε όχι μία, όχι δύο, αλλά τρείς ghost kitchens μέσα στο γνωστό στέκι του «vego», με στόχο τη διανομή των vegan δημιουργιών του ίδιου αλλά και των μαθητών του από τη vegan σχολή μαγει- ρικής των ΙΕΚ ΣΒΙΕ, στην ευρύτερη περιοχή του Αγ. Δημη- τρίου, στην Αθήνα. Την πρώτη από αυτές, το vegan souvlaki, την παρουσιάσαμε στο προηγούμενο τεύχος. Τώρα, ενόψει καραντίνας, δημι- ουργήθηκαν ακόμη δύο. Το πρώτο από τα νέα αυτά εστια- τορικά concept είναι η vegan only pizza, το menu της οποί- ας μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση veganonlypizza.com . Όπως μπορείτε εύκολα να συμπεράνετε, εκεί θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία από ευφάνταστες φυτικές πίτσες, όπως πίτσα με φυτικό προσούτο και πορτσίνι, πίτσα με χαβιάρι από φύκια και τυρί κρέμα, πίτσα με μπλε τυρί κι αχλάδι, αλ- λά και γλυκά όπως plant-based πανακότα και τιραμισού. Το δεύτερο concept ονομάζεται Greek vegan kouzina, μπο- ρείτε να το βρείτε στη διεύθυνση greekvegankouzina.com, και προσφέρει αποκλειστικά συνταγές της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας στη φυτική εκδοχή τους. Έτσι, εκεί θα βρείτε φαγητά όπως μουσακά και παστίτσιο με κιμά σόγιας, «Χταποδάκι» από μανιτάρια πλευρώτους με κοφτό μακαρο- νάκι, «Κοτόπουλο» από πρωτεΐνη σόγιας με πατάτες στον φούρνο, Κεφτεδάκια κοκκινιστά από πρωτεΐνη αρακά, Σπε- τζοφάι με λουκάνικα από τόφου κ.ά. Vego: Αϊδινίου 9, Άγ. Δημήτριος, τηλ.: 210 9764555 Ν. ΓΑΪΤΑΝΟΣ: ΛΎΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΝΤΊΝΑ! Η Dutch Protein & Services (DP&S) δραστη- ριοποιείται στον τομέα των συστατικών για τη βιομηχανία τροφίμων για περισσότερα από 50 χρόνια. Τον περασμένο Οκτώβριο, έγινε η πρώτη παγκοσμίως πιστοποιημένη εταιρεία με το πρότυπο BRCGS (Plant-Based Global Standard), ως προς την παραγωγή προϊόντων vegan. Η πιστοποίηση αυτή εγγυάται, εκτός των άλλων, την πλήρη ιχνηλασιμότητα των προϊόντων της εται- ρείας, τη χρήση συστατικών 100% φυτικής προέλευσης, καθώς και την αποφυγή cross- contamination, ξεκινώντας από τη διαδικα- σία παραγωγής μέχρι και τη συσκευασία. Η DP&S απευθύνεται στους επαγγελματίες της βιομηχανίας τροφίμων, για τους οποί- ους διαθέτει μία πλήρη γκάμα προτάσεων, όπως προϊόντα βελτίωσης δομής - υφής - γεύσης, συστήματα παναρίσματος, καρυ- κεύματα και σάλτσες. Τα τελευταία χρόνια, η ταχύτατα αναπτυσ- σόμενη αγορά vegan προϊόντων δημιούρ- γησε νέες ανάγκες, οδηγώντας την DP&S να δημιουργήσει ολοκληρωμένες προτάσεις για meat, fish και seafood analogues (προϊ- όντα απομίμησης) για vegan, vegetarian και flexitarian διατροφή, όπως vegan burgers, vegan nuggets και vegan αλλαντικά. H γκάμα vegan προτάσεων εμπλουτίζεται με τη νέα σειρά SignaSalsa για vegan σάλτσες, dressings και dips. Τα προϊόντα της συλλογής προορί- ζονται και για καταναλωτές που ακολουθούν ειδική διατροφή (διατροφή χαμηλής περιεκτι- κότητας σε νάτριο/αλάτι, χωρίς ζάχαρη, χωρίς γλουτένη, χωρίς αυγό-γαλακτοκομικά κ.ά.). Για περισσότερες πληροφορίες: Dutch Protein & Services Hellas, Χάλκης 8, Θεσ/νίκη, τηλ. 2316 007890, e-mail: dps-hellas@dpsfood.nl DP&S: ΚΟΡΥΦΑΊΑ VEGAN ΠΙΣΤΟΠΟΊΗΣΗ
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=