Greek Vegan 6

ΤΆΡΤΑ ΜΎΡΤΙΛΟ Βάση ΥΛΙΚΆ • 150 γρ. αμύγδαλα • 80 γρ. καρύδα • 180 γρ. χουρμάδες (χωρίς το κουκούτσι) • 2 κ.σ. λάδι καρύδας • ½ κ.γ. κάρδαμο σε σκόνη Κρέμα Μύρτιλο ΥΛΙΚΑ • 70 γρ. κάσιους • 100 γρ. μύρτιλα, φρέσκα ή κατεψυγμένα • μία πρέζα αλάτι • 70 γρ. σιρόπι αγαύης • 2/3 κ.σ. χυμός λεμονιού • 130 γρ. νερό • 3 γρ. αγάρ αγάρ ΒΆΣΗ - ΕΚΤΈΛΕΣΗ Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων χτυπάμε πρώτα τα αμύγδαλα με την καρύδα να γίνουν σκόνη. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε μέχρι το μίγ- μα να γίνει ομοιογενές και κολλώδες. Στρώνουμε το μίγμα σε μια μακρόστενη ταρτιέρα, φροντίζοντας να καλύψουμε και τα τοιχώματά της. ΚΡΈΜΑ ΜΎΡΤΙΛΟ - ΕΚΤΈΛΕΣΗ Μουλιάζουμε τα κάσιους σε ένα μπολ με νερό για 8 ώρες. Στραγγίζουμε το νερό και ξεπλένουμε πολύ καλά τα κάσιους. Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε όλα τα υλικά, εκτός από το νερό και το αγάρ αγάρ, μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το νερό με το αγάρ κι ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι να διαλυθεί καλά. Ρίχνουμε το νερό με το αγάρ στο μπλέντερ και χτυπάμε καλά σε δυνατή ταχύτητα για 30΄. Ρίχνουμε το μίγμα ομοιόμορφα πάνω από τη βάση και χτυπάμε ελαφρά τη φόρμα στην επιφάνεια εργασίας μας, για να ισιώσει η κρέμα και να φύγουν οι φουσκάλες. Βάζουμε την τάρτα μας στο ψυγείο για 1 ώρα, πριν να την καταναλώσουμε. 72

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=