Greek Vegan 6
ΜΠΛΈ ΠΟΥΤΊΓΚΑ CHIA με γιαούρτι καρύδας και couli σμέουρου ΜΠΛΈ ΠΟΥΤΊΓΚΑ CHIA - ΕΚΤΈΛΕΣΗ Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε όλα τα υλικά, εκτός από το chia. Μεταφέρουμε το μίγμα σε ένα μπολ, ρίχνουμε το chia κι ανα- κατεύουμε καλά. Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο μέχρι να φου- σκώσει το chia και να πήξει το μίγμα. ΓΙΑΟΎΡΤΙ ΚΑΡΎΔΑΣ - ΕΚΤΈΛΕΣΗ Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε όλα τα υλικά, εκτός από τα προβιο- τικά, μέχρι να γίνει το μίγμα λείο. Μεταφέρουμε το μίγμα σε ένα μπολ. Ανοίγουμε και προσθέτουμε το περιεχόμενο της κάψουλας στο μίγμα μας κι ανακατεύουμε με μια ξύλινη κου- τάλα. Βάζουμε το μίγμα σε ένα αποστειρωμένο βάζο και σκε- πάζουμε με ένα κομμάτι γάζας, το οποίο σταθεροποιούμε με ένα λαστιχάκι. Αφήνουμε το βάζο στον πάγκο της κουζίνας σε ένα ζεστό σημείο, ώστε να γίνει η ζύμωση. Αναλόγως της θερ- μοκρασίας του χώρου, μετά από 24-48 ώρες το γιαούρτι μας είναι έτοιμο. Εξαρτάται, βέβαια, και πόσο ξινό το θέλουμε! COULI ΣΜΈΟΥΡΟΥ - ΕΚΤΈΛΕΣΗ Αποψύχουμε τα σμέουρα, αν είναι κατεψυγμένα, και χτυπάμε τη μισή ποσότητα σε ένα μούλτι μαζί με το σιρόπι σφενδά- μου, μέχρι να γίνει ένα λείο μίγμα. Το μεταφέρουμε σε ένα μικρό μπολ, προσθέτουμε τα υπόλοιπα σμέουρα κι ανακατεύ- ουμε απαλά. ΣΎΝΘΕΣΗ Σε ένα ποτήρι της επιλογής μας, βάζουμε στον πάτο couli σμέουρου. Στη συνέχεια, βάζουμε 3 κ.σ. γιαούρτι καρύδας. Συνεχίζουμε με 4 κ.σ. πουτίγκα chia. Τέλος, μπορούμε να προσθέσου- με λίγο ακόμα couli σμέουρου με granola ξηρών καρπών*. *Η συνταγή της granola δίνεται δίπλα. Μπλέ πουτίγκα Chia ΥΛΙΚΆ • 1½ φλιτζάνι ρόφημα καρύδας • 3 κ.σ. σπόροι chia • 2 κ.σ. αγαύη • 1/4 κ.γ. μπλε μάτσα ninja Γιαούρτι Καρύδας ΥΛΙΚΆ • 1 κονσέρβα γάλα καρύδας • 100 γρ. μουλιασμένα κάσιους • 4 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου • 1 κάψουλα προβιοτικά (acidophilus) Couli σμέουρου ΥΛΙΚΆ • 1 κούπα κατεψυγμένα ή φρέσκα σμέουρα • 2 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου 74
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=