Greek Vegan 6

RAW VEGAN ΤΣΊΖΚΕΪΚ ΒΑΝΊΛΙΑ-ΦΡΆΟΥΛΑ ΣΎΝΘΕΣΗ Ρίχνουμε τις 2 κρέμες εναλλάξ, περιμετρικά της φόρμας, μέχρι να γεμίσει όλη η επιφάνεια. Με μια οδοντογλυφίδα σχηματίζουμε μια σπείρα, ξεκινώντας από έξω προς τα μέσα, έτσι ώστε να επιτύχουμε την ανάμιξη των δυο χρωμάτων. Χτυπάμε ελαφρά τη φόρμα στον πάγκο, για να φύγουν οι φυσαλίδες και να ισιώσει η κρέμα. Βάζουμε τη φόρμα στην κατάψυξη για 6 ώρες. Πριν καταναλωθεί η τούρτα, την αφήνουμε 30 λεπτά εκτός κατάψυξης. Διατηρείται στο ψυγείο για 7 ημέρες. Βάση ΥΛΙΚΆ • 1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα • 1/3 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης • 7 χουρμάδες, χωρίς το κουκούτσι • 1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη • 1/2 κ.γ. κάρδαμο σε σκόνη ΕΚΤΈΛΕΣΗ Βάζουμε τα αμύγδαλα και τις νιφάδες βρώμης σε ένα μούλτι και χτυπάμε να γίνουν σκόνη. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε πάλι, μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές και κολλώδες. Απλώνουμε το μίγμα σε μία φόρμα 15 εκ. Κρέμα Βανίλια ΥΛΙΚΆ • 1 φλιτζάνι κάσιους, μουλιασμένα για 8 ώρες • 1/2 κονσέρβα γάλα καρύδας • 5 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου • 1/2 φλιτζάνι λάδι καρύδας • 1 κ.γ. εκχύλισμα φυσικής βανίλιας ΕΚΤΈΛΕΣΗ Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι το μίγμα να γίνει κρεμώδες και λείο. Μεταφέρουμε τη ½ ποσότητα της κρέμας σε μια μικρή κανάτα και σε αυτή που έχει μείνει μέσα στο μπλέντερ προσθέτουμε ½ κ.γ. κουρκουμά σε σκόνη (για το κίτρινο χρώμα) και ξαναχτυπάμε. Κρέμα Φράουλα ΥΛΙΚΆ • 1/2 ποσότητα της προηγούμενης κρέμας • 3 φρέσκες φράουλες ΕΚΤΈΛΕΣΗ Χτυπάμε στο μπλέντερ τις φράουλες με τη ½ ποσότητα της κρέμας, μέχρι να γίνει το μίγμα κρεμώδες και λείο. Μεταφέρουμε το μίγμα σε μια μικρή κανάτα. 76

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=