Greek Vegan 6

BANANA BREAD (χωρίς γλουτένη) ΕΚΤΈΛΕΣΗ Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 ο C. Σε ένα μπολ, λιώνουμε τις μπανάνες με ένα πιρούνι. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά. Προσθέτουμε στο μπολ με τις μπανάνες τα υγρά υλικά κι ανακατεύουμε, μέχρι να αναμιχθούν καλά. Ενώνουμε τα υγρά υλικά με τα στερεά κι ανακατεύουμε, μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα. Παίρνουμε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ και λαδώνουμε όλες τις επιφάνειες με ελάχιστο ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το μίγμα. του κέικ στη φόρμα και βάζουμε στην επιφάνεια μια μπανάνα κομμένη στη μέση. Ψήνουμε για 55 λεπτά. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και ξεφορμάρουμε. Διατηρείται στο ψυγείο για 1 εβδομάδα. ΣΤΕΡΕΆ ΥΛΙΚΆ • 180 γρ. αλεύρι • 125 γρ. ζάχαρη καρύδας • 1 κ.γ. baking powder • 3/4 κ.γ. baking soda • 1½ κ.γ. κανέλα σε σκόνη ΥΓΡΆ ΥΛΙΚΆ • 300 γρ. ώριμες μπανάνες • 60 γρ. ελαιόλαδο • 90 γρ. βούτυρο αμυγδάλου • 2 κ.σ. χυμό λεμόνι 77

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=