Greek Vegan 6

88 ΜΕΞΙΚΆΝΙΚΑ ΤΆΚΟΣ με κιμά από βιολογικό ηλιόσπορο, ξινή κρέμα (sour cream), γουακαμόλε και ριφράιντ μπινς (refried beans) ΚΙΜΆΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΎ ΗΛΙΌΣΠΟΡΟΥ ΥΛΙΚΆ • 70 γρ. κιμά βιολογικού ηλιόσπορου • 4 κ.σ. ηλιέλαιο • 1/2 κ.γ. κύμινο • 1/2 κ.γ. γλυκιά πάπρικα • 1/2 κ.γ. τσίλι • 1/2 κ.γ. κρεμμύδι σκόνη • 1/2 κ.γ. σκόρδο σκόνη • 300 γρ. χυμό ντομάτας • 200 γρ. νερό • 1 πρέζα αλάτι • 1 πρέζα ζάχαρη ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε το ηλιέλαιο με το κύμινο, την πάπρικα, το τσίλι, το σκόρδο και το κρεμμύδι και το ζεσταίνουμε, να πάρει το λάδι τα αρώματα. Προσθέτουμε τον κιμά ηλιόσπορου και τσιγαρίζουμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις ο κιμάς πάρει χρώμα, ρίχνουμε τον χυμό ντομάτας, το νερό, το αλάτι και τη ζάχαρη και χαμηλώνουμε τη φωτιά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=