Greek Vegan 6

90 ΠΙΤΌΓΥΡΟ με γύρο από Τζακ φρουτ (Jack fruit), τζατζίκι χωρίς γιαούρτι και χειροποίητη πίτα ΓΎΡΟΣ JACK FRUIT ΥΛΙΚΆ • 300 γρ. Jack fruit • 1/2 κ.γ. ρίγανη • 1/2 κ.γ. θυμάρι • 1/2 κ.γ. κύμινο τριμμένο • 1/2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά • 1/2 κ.γ. πάπρικα καπνιστή • 1/2 κ.γ. κόλιανδρος τριμμένος • 2 κ.σ. σόγια σος • 1 κ.σ. ξίδι • 1/3 φλιτζ. ηλιέλαιο • αλάτι κατά βούληση ΤΖΑΤΖΊΚΙ ΧΩΡΊΣ ΓΙΑΟΎΡΤΙ ΥΛΙΚΆ • 1 φλιτζ. γάλα σόγιας • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη • 1 κ.σ. μουστάρδα • 2 κ.σ. ξίδι • 1 πρέζα ζάχαρη • 1/2 κ.γ. αλάτι • 1/2 φλιτζ. αγγούρι κομμένο σε μικρούς κύβους • 4 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο • 3 κ.σ. ελαιόλαδο • ηλιέλαιο όσο πάρει ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά κι ανακατεύουμε κα- λά. Μεταφέρουμε σε ένα τηγάνι και μαγειρεύου- με σε μέτρια προς χα- μηλή φωτιά, μέχρι να πάρει χρώμα το Τζακ φρουτ και να αρχίσει να τραγανίζει. ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βάζουμε στο μπλέντερ γάλα, μουστάρδα, ξίδι, σκόρδο, αλάτι, ζάχαρη και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα, ρίχνοντας το ηλιέλαιο σε σταθερή ροή, μέχρι να δέσει η σάλτσα μας. Μεταφέρουμε σε μπολ και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε το τζατζίκι μας στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα, να ενωθούν οι γεύσεις.

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=