Greek Vegan 6
91 ΧΕΙΡΟΠΟΊΗΤΕΣ ΠΊΤΕΣ ΥΛΙΚΆ • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά • 60 ml χλιαρό νερό • 90 γρ. φυτικό γιαούρτι • 40 γρ. ηλιέλαιο ή άλλο φυτικό λάδι • 1 κ.γ. καστανή ζάχαρη • 1 κ.γ. αλάτι • 1 πρέζα μαγειρική σόδα • 1/2 κ.γ. τριμμένος ξερός κόλιανδρος • 2 κ.σ. φυτικό βούτυρο ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλάτι και ζυμώνουμε καλά. Σκεπάζουμε με μία πετσέτα κι αφήνου- με τη ζύμη να φουσκώσει για 2 περίπου ώρες. Προσθέτουμε στη ζύμη το αλάτι και ξαναζυμώνουμε. Μοιράζουμε τη ζύμη σε μπα- λάκια των 40 γρ. Σκεπάζουμε με μία πετσέτα και τα αφήνουμε να φουσκώσουν, για μισή ώρα περίπου. Αλευρώνουμε μία επιφάνεια, και με τον πλάστη ανοίγουμε τα μπαλάκια σε κυκλική ζύμη. Σε πολύ καλό αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε 1/2 κ.γ. βούτυρο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να λιώσει. Βάζουμε μια πίτα, την ψήνουμε από τη μία πλευρά, μέχρι να αρχίσει να κάνει φουσκάλες (περίπου 30 δευτερόλεπτα), γυρνάμε από την άλλη πλευρά και την αφήνουμε, μέχρι να αρχίσει να φουσκώνει. Αν χρειαστεί, την ξαναγυρνάμε και την ψήνουμε, μέχρι να πάρει χρώμα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία, μέχρι να ψήσουμε όλες τις πίτες, κι όπο- τε χρειάζεται, βάζουμε λίγο βούτυρο στο τηγάνι. Τις σερβίρουμε ζεστές, ενώ όσες μείνουν, μπορούμε να τις ξαναζεστάνουμε σε χαμηλή φωτιά στο τηγάνι.
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=