Greek Vegan 6
92 BAO BUN TOFISH BURGER ασιατικό μπέργκερ με χειροποίητο ψωμάκι ατμού και μπιφτέκι «ψαριού» από τόφου, με ασιατική μαγιονέζα και γλυκόξινα λαχανικά BAO BUN ΥΛΙΚΆ • 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του • 5 γρ. baking powder • 160 γρ. φυτικό γάλα • 1 κ.γ. αλάτι • 1/2 κ.γ. ζάχαρη ΕΚΤΕΛΕΣΗ Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε μία μπασίνα και ζυμώνουμε. Φτιάχνουμε τη ζύμη σε μια μπάλα, την τυλίγουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο να δέσει. Μόλις δέσει η ζύμη, φτιάχνουμε μπαλάκια μεγέθους μιας μπάλας του γκολφ. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε νερό (3 δάχτυλα) και από πάνω τοποθετούμε ένα σουρωτήρι. Μέσα στο σουρωτήρι βάζουμε ένα τετράγωνο κομμάτι αντικολλητικού χαρτιού κι από πάνω τοποθετούμε ένα μπαλάκι ζύμης. Κλείνουμε το καπάκι κι αφήνουμε για 15’. Μόλις είναι έτοιμο το bao bun, καψαλίζουμε την εξωτερική επιφάνειά του με καμινέτο. ΑΣΙΑΤΙΚΉ ΜΑΓΙΟΝΈΖΑ ΥΛΙΚΆ • 100 γρ. γάλα σόγιας • 1 κ.γ. μουστάρδα dijon • 4 γρ. teriyaki • 30 γρ. sweet chilli • 1 πρέζα αλάτι • 1 πρέζα ζάχαρη • 2 γρ. χυμό λεμόνι • ηλιέλαιο (όσο πάρει) ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βάζουμε στο μπλέντερ γάλα σόγιας, μουστάρδα, teriyaki, sweet chilli, αλάτι, ζάχαρη, λεμόνι και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα, ρίχνοντας το ηλιέλαιο σε σταθερή ροή, μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=