Greek Vegan 6
?+ EGAN= #STREET? FOOD+ 93 TOFISH BURGER ΥΛΙΚΆ • 200 γρ. tofu σε κομμάτια των 50 γρ. • 80 γρ. σόγια σος • 7 γρ. χυμό λεμόνι • 3 φύλλα νόρι • 30 γρ. ηλιέλαιο Για το κουρκούτι: • 100 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του • Μπίρα (όσο πάρει για να γίνει παχύρρευστο το κουρκούτι) ΕΚΤΕΛΕΣΗ Χτυπάμε σε ένα multi τη σόγια σος, τον χυμό λεμόνι, το ηλιέλαιο και το 1 φύλλο νόρι. Τοποθετούμε σε μια μπασίνα τη μαρινάδα με το tofu κι αφήνουμε στο ψυγείο για μία ημέρα. Κόβουμε τα υπόλοιπα φύλλα νόρι στα δύο και τα βρέχουμε με νερό. Τυλίγουμε τα κομμάτια tofu σε πακέτο με τα φύλλα νόρι. Ανακατεύουμε το μίγμα για το κουρκούτι με ένα φουέ, βουτάμε τα tofu burger στο κουρκούτι και τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά. ΓΛΥΚΌΞΙΝΑ ΛΑΧΑΝΙΚΆ ΥΛΙΚΆ • 1/4 πιπεριά • 1/4 κολοκυθάκι • 1/2 μικρό κρεμμύδι • 1 πρέζα ξερό ginger • 1/2 κ.σ. σάλτσα σόγιας • 1/2 κ.σ. sweet chili • 1/2 κ.σ. ξίδι βαλσάμικο • 1 πρέζα ζάχαρη • ηλιέλαιο ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βάζουμε ηλιέλαιο σε ένα τη- γάνι, τόσο ώστε να καλύπτει τον πάτο του, και σοτάρουμε τα λαχανικά σε μέτρια φωτιά, προσθέτοντας 1 πρέζα ξερό ginger. Σβήνουμε με τη σάλ- τσα σόγιας και προσθέτουμε το sweet chili, το βαλσάμικο, και τη ζάχαρη.
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=